Finansbank'tan sıfır faizli kredi

Güncelleme Tarihi:

Finansbanktan sıfır faizli kredi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 16:57

Finansbank, yenilediği CardFinans ile “sıfır faizli kredi” uygulamasını başlattı. Belirli bir bakiye sözü veren bedava kredi kullanacak.

Haberin Devamı

CardFinans müşterileri, kredi kartı ile alışveriş yapmanın yanı sıra, verecekleri ekstre bakiyesi sözüne karşılık kredi kartı limiti içerisinde sıfır  faizle kredi çekebilecek. Bin YTL'lik sıfır faizli kredi için müşteriden aylık 590 YTL'lik ekstre bakiyesi sözü istenecek.

Yeni özellikleri ile Türkiye'nin “ilk” bireysel finansman kartı olan  CardFinans'ın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Finansbank Genel  Müdürü Sinan Şahinbaş, sıfır faizli kredi vererek kredi kartından yaptıkları karın bir kısmını müşterilere kullandırmış olduklarını, ancak ciro artışı ile  karlarını artıracaklarını düşündüklerini vurguladı.

Şahinbaş, “2009'daki hedefimiz, kredi kartı dahil bireysel kredi  tarafında çift haneli pazar payına ulaşmak. Şu anda konut kredisinde  pazar payımız yüzde 10'un üzerinde. Otomobil kredisinde yüzde 8.  CardFinans'ta pazar payını yüzde 8'in üzerinde kapatacağız. 2009'da  yüzde 10'un üzerinde pazar payı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KART PAZARI GENİŞLEYECEK
      
Finansbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu da  Türkiye'de bankacılık sistemine katılabilecek 43 milyon kişi varken  bunların yaklaşık 18 milyonunun bankacılık sistemine dahil olduğunu  ifade ederek, şöyle dedi:

"Önümüzdeki 5 yılda, geçen 5 yıldaki ekonomik büyümenin olması  durumunda yaklaşık 10-12 milyon kişinin daha bankacılık sistemine  ekleneceğini düşünüyoruz. Bunlar yoğunlukta gençler ve ekonomik  gelirleri artan ve hayat standardını yükseltmek isteyen kişiler. Bu  kişilerin ilk ihtiyaç duydukları ürünler bireysel finansman ihtiyacı.  10-12 milyon kişiyi çok önemsiyoruz. Bunlar bankacılıkta rekabet  stratejisini büyük ölçüde değiştirebilecek."

SÖZ VERENE BEDAVA KREDİ

Finansbank Bireysel Bankacılık Grup Başkanı Tunç Akyurt da 10 adet farklı ürün özelliği eklenen CardFinans'ın sıfır faizli nakit kredisi (Sözünüze Bedava Kredi) uygulaması ile kart sahiplerinin, 12 ay için  verecekleri aylık ekstre bakiyesi sözüne karşılık bedava kredi  alabileceklerini, taksitli olarak sunulan ve kredi kartı limitinden  kullanılan bu krediyi müşterilerin 6-12 ay taksitle geri ödeyebileceğini  kaydetti.
       
Akyurt, bin YTL'lik sıfır faizli kredi için müşteriden aylık 590 YTL'lik ekstre bakiyesi sözü istediklerini, kredi  limitinin minimum 250 YTL ile maksimum 4 bin YTL arasında değiştiğini  vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!