Türkler en çok ABD'de harcama yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türkler en çok ABDde harcama yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 14:43

MasterCard Türkiye'nin yurt dışı harcama verilerine göre, Türk vatandaşları Mayıs-Eylül 2007 döneminde MasterCard kredi kartı ile en fazla işlem ve en çok harcamayı ABD'de yaptı.

Haberin Devamı

Verilere göre, Türkiye'den yurt dışına çıkan turistler bu dönemde toplam 1 milyon 817 bin 171 işlem sonucu 222 milyon 631 bin 286 dolarlık harcama gerçekleştirdi. Türkiye'den çıkan turistlerin işlem adetleri ve harcamalarının ortalamaları dikkate alındığında, bir işlem başına 122,5 dolarlık harcama düştü.

MasterCard kredi kartı ile en fazla işlem ve en çok harcama ABD'de yapıldı. ABD'de ortalama 384 bin 115 işlem gerçekleştiren Türk turistler, 194 bin 946 işlemle İngiltere'de, 169 bin 589 işlemle Almanya'da, 56 bin 287 işlemle Fransa'da ve 50 bin 563 işlemle Singapur'da MasterCard kredi kartlarını kullandı.

İşlem başına düşen harcama oranında Fransa'da yapılan harcamalar açık ara öne çıktı. Fransa'yı İtalya ve Rusya Federasyonu izledi.
Verilere göre, Türkiye'ye gelen turistlerin yaz döneminde MasterCard kredi kartları ile gerçekleştirdiği harcamalara bakıldığında, en fazla işlem adedi ve harcamayı Alman turistler yaptı. 959 bin 212 adetlik işlemle ilk sıraya yerleşen Almanları, 766 bin 565 adet işlemle Hollandalılar, 567 bin 642 adetlik işlemle İngilizler, 314 bin 557 adetlik işlemle ABD'liler ve 213 bin 56 adetlik işlemle Rus turistler takip etti.

Haberin Devamı

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece, yaptığı değerlendirmede, önceki yılın aynı dönem verileri ile karşılaştırıldığında Türkiye'den yurt dışına çıkan turistlerin hem işlem adetleri hem de harcamalarında neredeyse yüzde 50'ye varan bir artış olduğunu bildirdi.

Türk halkının artık yurt dışına çıktığında nakit yerine kredi kartı kullanmayı tercih ettiğini belirten İmece, bu eğilimlere yanıt vermek amacıyla Türkiye'ye özel birçok yurt dışı yeni fırsat kampanyaları düzenlediklerini kaydetti.

İmece, dünyanın en büyük alıveriş merkezlerinden biri olan Paris Printemps'da MasterCard kredi kartları ile alışveriş yapanlara çok özel avantajlar sunan bir kampanya hazırladıklarını belirterek, yurt dışı harcamalara yönelik kampanyalara bundan sonra da devam edeceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!