Eurodan bir rekor daha

Güncelleme Tarihi:

Eurodan bir rekor daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 09:52

Avrupa ortak para birimi Euro'nun dolar karşısındaki zirve yolculuğu sürüyor. Geçen hafta arka arkaya kırılan rekorların ardından yeni hafta da yeni bir zirve ile başladı. Euro, Asya'daki işlemlerde dolar karşısında 1.4283 ile yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

Dolarda yaşanan düşüşte, ABD'de açıklanacak olan istihdam verilerine ilişkin tedirgin bekleyiş etkili oluyor. Analistler, verilerin düşük çıkma ihtimaline karşı yatırımcıların fazla risk almak istemediğini ve euroya döndüğünü ifade ediyor.
 
Dolarda yaşanan düşüşte FED'in faiz indirimlerine devam edeceği yönündeki beklentinin etkili olduğunu kaydeden uzmanlar, kısa vadede trendde önemli bir değişim beklemiyor. ABD ekonomisine ilişkin belirsizlikler sürdükçe ve FED faiz indirim tarafında kaldıkça euronun dolar önündeki zirve yolculuğunun da sürmesi bekleniyor.

ALTINDA YÜKSEK ATEŞ

Öte yandan dolardaki düşüş altın fiyatlarını yukarı itmeye devam ediyor. Altın son 28 yılın zirvesindeki hareketini sürdürürken, platinyum fiyatları da rekora yaklaştı.

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda 744.70 dolara kadar tırmandı. Analistler, altında kısa vadeli hedef seviyeyi 750 dolar olarak işaret ediyor. "Dolardaki düşüşün duracağı yönünde bir sinyal gelmezse altında da alıcılı seyir sürer" diyen uzmanlar, yükselişin sürebileceğini kaydediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!