735 milyon dolarlık moral

Güncelleme Tarihi:

735 milyon dolarlık moral
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 22:50

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) düzenlediği 8. Uluslararası İstanbul Moda Konferansı’nın isim sponsorluğunu üstlenen Almanya merkezli finans kuruluşu DS-Concept Intelligent Trade Finance, beraberinde toplam 735 milyon dolar cirolu 12 alım grubunu ilk kez Türkiye’ye getirerek, zor bir dönem geçiren hazır giyim sektörüne hareket kazandırdı.

Haberin Devamı

DS-Concept Intelligent Trade Finance CEO’su Ansgar Hütten ABD’den Çin’e, İngiltere’den Hong Kong’a dünya ticaretine yön veren ülkelerde ofislerinin bulunduğunu belirterek, buralarda edindikleri ilişki ağını Türk hazır giyim sektörünün hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi. Hütten, “Türk hazır giyim ve konfeksiyon üreticileri için bu önemli bir fırsat. Yıllık toplam 735 milyon dolarlık ciroları bulunan bu gruplar, Türkiye’nin hazır giyim ihracatına güç katacak” dedi.

FİNANSMAN SAĞLARIZ

Hazır giyim firmalarının, alım ofislerinin talebine daha hızlı cevap verebilmeleri için hammadde alımlarını kolaylaştırmak istediklerini vurgulayan Ansgar Hütten, bu ihtiyacı karşılamak için de ayrıca Pakistan merkezli denim ve dokuma kumaş üreten 13 firmayı Türkiye’ye getirdiklerini söyledi. Hütten, “Türk üreticiler ihtiyaç duydukları denim ve dokuma kumaşları bu firmalardan almaları halinde nakit finansmanı konusunda kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dortmund’u Türkler giydirecek

İSTANBUL’a gelen alım gruplarından biri de Borussia Dortmund’un lisanslı ürünlerini Türkiye’de ürettirecek. Böylece, Türk hazır giyim sektörüne Avrupa futbol kulüplerinin yüzlerce milyon dolarlık lisanslı ürün pazarıyla ilgili yeni bir kapı da açılacak. Ansgar Hütten, “Borissia Dortmund gibi bir kulübün üretimini taşınmasına öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!