Petrol Ofisi hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Petrol Ofisi hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 14:52

Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Melih Türker, dağıtımın ötesine geçip hem rafineri hem de arama ve üretimde şirketin yer almasını sağlamak istediklerini, bu kapsamda İran'da 2 sahada çalışma yürüttüklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türker, şirketin başlattığı “performans dönemi”nin ilk projesi ve yeni  nesil ürün serisi olan V/Max'in tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı  konuşmada, şu anda dağıtım sektöründe lider olduklarını, 3 bin 300  istasyon, 11 adet depo ve terminal ile 1 milyon ton stoklama  kapasitesine sahip olduklarını hatırlattı.

Petrol Ofisi'nin yeni yolculuğunda kendilerini daha fazla geliştirmek  için yola çıktıklarını vurgulayan Türker, dikey entegrasyon bağlamında  dağıtımın ötesine geçip hem rafineri hem de arama ve üretimde şirketin  yer almasını sağlamak istediklerini, bu kapsamda İran'da 2 sahada  çalışma yürüttüklerini belirtti. Dikey entegrasyonun yanı sıra Petrol Ofisi'nin bölgesel oyuncu olma  anlamında da çalıştığını dile getiren Türker, Gürcistan'da bir şirket  kurarak havacılık işine girdiklerini, bu ülkede ikinci adım olarak da  perakende satışlara girmeyi planladıklarını, gelecek senenin başlarında  Gürcistan'da ilk istasyonu açabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Melih Türker, Petrol Ofisi'nde bir dönemin daha başladığını, bu dönemin  tutku ve enerji dolu bir dönem olduğunu ifade ederek, “Bu tutku ve  enerjiyle Petrol Ofisi'nde performans dönemi başlatıyoruz” dedi.

Bunun adımlarından birinin V/Max olduğunu kaydeden Türker, bununla en  iyi performansı yakalamayı, Türk tüketicisine en yüksek teknolojideki  ürün serisini sunmayı amaçladıklarını, V/Max'in maksimum performans,  temizlik ve ekonomiyi ifade ettiğini aktardı. V/Max ürününü geliştiren ABD merkezli Afton firmasıyla mali bir  ortaklıkları bulunmadığına değinen Türker, şirketin Petrol Ofisi ile  sadece teknolojik ortaklık yaptığını belirtti.

CEYHAN'DAKİ RAFİNERİ ÇALIŞMALARI

Soruları da yanıtlayan Türker, Ceyhan'daki rafineri çalışmalarına  ilişkin bir soru üzerine, şu anda fizibilite çalışmalarının sürdüğünü,  ÇED raporuyla ilgili başvuruyu ilk önce Petrol Ofisi'nin tamamladığını  ve raporun bu ayın sonuna kadar ilgili komisyona girmesini  beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ceyhan'da Kasım ayı gibi fizibilite sonuçlarını almayı umuyoruz.  Fizibilite sonucundan sonra asıl lisansı aldıktan sonra da ekonomik  verilere göre son yatırım kararı veriliyor. Burada son yatırım kararıyla  ilgili süreçte yaklaşık 1,5-2 ay gibi daha zamanımız var.

Haberin Devamı

Türkiye'de bizim dışımızda 2 şirket daha başvurdu. Bölgede rafineri  ihtiyacı var. Petrol Ofisi olarak yaklaşık 8 milyon ton kadar ürünü  tüketiyoruz. Büyümeyi gözönüne aldığınızda bunun daha da ileriye gitmesi  mümkün. Ancak benim kişisel görüşüm, Türkiye'nin 3 tane daha rafineriye  daha ihtiyacı olmadığı doğrultusunda... Ben 3 tane daha rafineri  kurulacağını da zannetmiyorum zaten."

Petrol Ofisi'nin ilk yarı performansının vergi cezası ödemeleri  nedeniyle düşük çıktığı değerlendirmesini yapan bir gazetecinin ikinci  yarıyıl performansına ilişkin bir sorusu üzerine de Türker, şirketin  ikinci yarıda çok daha iyi performansı olacağını ifade ederek, “Şirket,  Ağustos'ta aylık bazda tarihinin en yüksek EBITTA'sını yaptı.  Dolayısıyla Petrol Ofisi'nde iyi bir trend var. Karlılıkta gayet  iyiyiz” dedi. Türker, ciro hedeflerine ilişkin bir soruya da, “Ben ciroda hep 10  milyar dolarlar civarından bahsediyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır da, şirketin şu  andaki pazar payının yüzde 29,5 civarında olduğuna işaret ederek, V/Max  ve diğer ürün çeşitlerinin de katkısıyla pazar payını bir yıl sonra  yüzde 31'e çıkarmayı hedeflediklerini, V/Max'ın şirkete yıllık  maliyetinin 20 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!