72 milyon kartla Türkiye’yi sardı, ‘altın yıldız’ı taktı

Güncelleme Tarihi:

72 milyon kartla Türkiye’yi sardı, ‘altın yıldız’ı taktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 00:00

Türkiye’de Visa markalı kart sayısı geçen yıla oranla yüzde 11 artışla 72 milyona ulaşırken, pazar payı da yüzde 61’e yükseldi.

Haberin Devamı

Visa kartlarının toplam kullanım hacmi ise geçen yıla oranla yüzde 23 artarak 262 milyar TL oldu. Visa Europe Üye İlişkileri, Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Perry, Türkiye’nin performansına dikkat çekerek, “Bugün (dün) altın iğne takıyoruz. Türkiye’nin altın yıldızı hak eden bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, altın yıldıza sahip ülkeler arasında” dedi.
Visa Europe Türkiye Ülke Direktörü Nur Öztin Kurak, Türkiye’ye ilişkin şu bilgileri verdi: “2010 yılı sonunda Visa markalı kart sayısı yüzde 11’lik artışla 72 milyona ulaştı. Bu kartların toplam kullanım hacmi geçen yıla oranla yüzde 23 artarak 262 milyar TL olarak gerçekleşti. Visa, Türkiye’deki pazar payı kart adedi bazında yüzde 61’e, kullanım hacmi bazında ise yüzde 58’e yükseltti. Alışveriş hacmi ise yüzde 21 artışla 118 milyar lira, işlem adedi yüzde 18 artışla 1.7 milyar ve  alışveriş işlem adedinin yüzde 19 artışla 1.2 milyar oldu. Geçtiğimiz on yıl içerisinde Visa’nın toplam tüketim harcamalarındaki payının 3 kat arttığını görüyoruz. 2000 yılında her 20 TL’lik alışverişin 1 TL’si Visa kartlarıyla yapılırken, 2010 yılında her 7 TL’nin 1 TL’si Visa kartlarıyla yapıldı.”
38 bin istihdama katkı
Geçen yıl Türkiye’de çıkartılan her 10 karttan 9’unun Visa markalı olduğunu belirten Kurak, kartlarla yapılan ödemelerin birçok açıdan ekonomik büyümeye katkıda bulunduğunu, geçen yıl Visa kartları ile gerçekleşen alışveriş  cirosundaki artışın 18 milyar lira olduğunu belirtti. Kurak, “18 milyar liralık büyümemizin yüzde 33’ünün kayıt altına alınarak ekonomiye kazandırıldığı sonucuna varabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yenilik liderliği sürdü

TÜRKİYE’nin en ön ödemeli kartlarda Avrupa’da en yenilikçi ülke olduğunu ifade eden Nur Öztin Kurak, “Visa Europe, 2010 yılında yenilikçilik alanında da liderliğini sürdürdü. 2010 yılında, temassız kartlar, mobil ödemeler, ekranlı ve klavyeli kartlar ve banka kartı ile kredi kartlarını aynı plastik kart üzerinde birleştiren Visa SimplyOne kartları alanında beş ilke imza atarak Visa Europe’un en yenilikçi ödeme çözümlerini sunmuş olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!