Hurriyet.com.tr 35 milyon sayfa görüntülemeyle dünya lideri

Güncelleme Tarihi:

Hurriyet.com.tr 35 milyon sayfa görüntülemeyle dünya lideri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2007 00:00

Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesi Hurriyet.com.tr, sayfa görüntülemede New York Times, Der Spiegel, The Guardian gibi gazete ve dergileri geride bıraktı. İnternet trafiğinin izlendiği Alexa verilerine göre, Hurriyet.com.tr, sayfa görüntülemede 30-35 milyonla gazeteler liginde dünyada birinci sıraya kadar çıktı.

Haberin Devamı

İNTERNET gazetesi Hurriyet.com.tr, internet trafiğinin takip edildiği Alexa verilerine göre, dünyadaki tüm gazete sitelerini geride bırakarak sayfa görüntülemede(PV) 30-35 milyonla birinci sıraya yükseldi. Hurriyet.com.tr, tekil ziyaretçide (UV) ise, 1 milyon 250 binle dünyada ilk 10’a girdi. PV sayısına göre sıralamada Hurriyet.com.tr’yi, 22-26 milyonla Alman Der Spiegel, 13-16 milyonla Amerikan New York Times, 10-12 milyonla İngiliz The Guardian izledi.

KÜRESEL REKABETİ SEÇTİK: Hurriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, 50 milyon, 200 milyon internet kullanıcısına sahip ülkelerdeki gazete sitelerine göre 16 milyon internet kullanıcısını yer aldığı Türkiye’de 1 milyon 250 binlik tekil kullanıcı sayısına ulaşmalarının önemli olduğunu söyledi. Dünyada internet gazeteciliğinde ciddi bir açılım ve rekabetin olduğunu belirten Çekirge, "Hurriyet.com.tr kendini bu açılıma hazırlıyor. Biz Hurriyet.com.tr’yi, internet gazeteciliğini dünya rekabetine açtık. Bunu önemsiyoruz, yerel yerine küresel rekabeti seçiyoruz" dedi. Fatih Çekirge, Hurriyet.com.tr’yi internet gazeteciliğinde dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, aldıkları sonuçların da bu yönde olduğunu, portalda değişikliklere başlayalı 6 ay olmasına karşın tekil ziyaretçi sayısını bu süreçte 650 binden, 1 milyon 250 bine çıkarttıklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ 1.5 MİLYONA ÇIKAR: ’Her haber, her yerde algılanabilir’ düşüncesine sahip olduklarını ve portala interaktiviteyi (etkileşim) de kattıklarını aktaran Çekirge, "İnteraktiviteyi dijital anket sistemiyle yapıyoruz. Okuyucu o yöne gidiyor. Sayfa görüntülenme sayısı 35-40 milyona ulaştı. Üç katı arttı. Bu inanılmaz bir hız. New York Times gibi gazeteler, İngilizce yayın yaptığı için potansiyel okurları yüz milyonlarla ölçülüyor. 16 milyon internet kullanıcısı olan Türkiye’de bu rakama ulaşmamız çok önemli" diye konuştu. Çekirge, sonbaharda ziyaretçi sayılarının 1 milyon 500 bine çıkabileceğini kaydetti. Çekirge, internet gazetesi olarak kendilerini küresel haber dünyasına hazırladıklarını ve bunun için birçok projelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

İşte gurur tablosu

Hurriyet.com.tr 35 milyon sayfa görüntülemeyle dünya lideri


Dijital gazete, canlı haber konseptiyle hareket ediyoruz

HURRİYET.com.tr İnternet Operasyonları Müdürü Erhan Acar, 7 gün 24 saat yayıncılık yapan portalda trendin sürekli yukarı gittiğini ve tekil ziyaretçi sayısının devamlı arttığını aktararak, şunları söyledi: "Hurriyet.com.tr olarak sadece gazete haberlerinin yer aldığı site değiliz. En son, güncel haberleri veriyoruz. Birçok yeni kanal ve haber servisi açıldı. Rekabet hızımızı artık Türkiye’de değil, dünyada ölçmeye başladık. Kullanımı da daha etkileşimli hale getirdik. Dijital gazete ve canlı haber konseptiyle hareket ediyoruz. Seçim gecesi 1.5 milyon insan sonuçları Hurriyet.com.tr’den izledi."

Haberlere yapılan yorumlarla Türkiye’nin nabzı tutuluyor

HURRİYET
.com.tr Haber Müdürü Oğuz Güven, portalda haberlere yönelik bütün bilgiler, analizler ve görüntülerin yer aldığını belirterek, "Dünya, Eğitim, Ekonomi gibi bölümlerimizin hepsi kendi içinde ayrı gazete gibi. Yurtdışında yaşayanlar da Türkiye’yi bu portaldan takip ediyor. Haberlere günde 20 bin yorum geliyor. Birçok insan yorumlardan Türkiye’nin nabzını tutuyor. Televizyonlar, haber bültenlerini Hurriyet.com.tr’deki en çok okunan haber sıralamasına göre yapıyor" diye konuştu.

Hurriyet.com.tr 35 milyon sayfa görüntülemeyle dünya lideri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!