Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
 
10 Şubat 2010 Çarşamba 03:49
İstanbul 10ºC
IMKB 50826 / 1,76 $ 1.5120 / %-0,66 2.0790 / %0 Altın 52,24 / %-0,06 € / $ 1.3752 / %0,65



 ADnet  
Reklam için
» Obama en büyük destekçilerini kaybediyor
» Gelişmekte olan piyasalar dirençli
» Bu ürünler yatırımcılarına çok kazandırdı
» Euro borç korkusunun gölgesinde kalıyor
» Yatırımcıların gözdesi 7 kıymetli metal
AJANDA
9Şubat: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Almanya Büyükelçiliğinde, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un katılımıyla ortak basın toplantısı yapacak.
HİSSELER
YAZARLAR
Erdal Sağlam
Kötü haberlerin satın alındığı döneme girdik
İMKB II. SEANS
İMKB A-F
İMKB F-M
İMKB M-Z
Yatırım Fonları
A TİPİ FONLAR
B TİPİ FONLAR
SERBEST DÖVİZ
ÇAPRAZ KURLAR
ALTIN FİYATLARI
MB KURLARI
Yenibiriş
Emlak
Oto
Tatil
Sayfa satışları
Anneyiz.biz
En iyi on
Hürriyet Kurumsal
Hürriyet Almanya
Hürriyet USA
Okur Temsilcisi
Reklam
Bize Ulaşın
 
Önceki Haber     Sonraki Haber

Zimbabwe'den 200.000 dolarlık banknot

 
A.A.
Zimbabwe'den  200.000 dolarlık banknot Dünyadaki en yüksek enflasyona sahip Zimbabwe, 200,000 Zimbabwe dolarlık banknot çıkardı.

Yıllık resmi enflasyon oranının yüzde 5000 civarında olduğu ülkede bugün piyasaya sürülecek yeni banknotlarla sadece bir kilo şeker alınabiliyor.

Bu orandaki bir enflasyon, bir somun ekmeğin bir yıl öncesine nazaran 50 kat daha yüksek fiyatla alınması anlamına geliyor.

200,000'lik yeni banknot resmi olarak 13 Amerikan Dolarına karşılık gelirken, serbest piyasada 1 dolara kadar düşüyor.

Uluslararası Para Fonu, 2007 sonunda ülkedeki enflasyonun bir yıl öncesine göre 1000 kat daha fazla olacağı tahmininde bulunmuştu.

Muhalifler, yakıt ve gıda sıkıntısının çekildiği ülkedeki ekonomik krizi Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin, beyazların ellerindeki topraklara el konulmasının da aralarında bulunduğu politikalara bağlarken, Mugabe yabancı hükümetleri ülkenin içişlerine karışmakla itham ediyor.


  Yorum Sayısı 3 / 39     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Diğer Yorumlar
yücel kebelek ('apollo76' tüm yorumları) 01/08/2007 - 18:50
bizde bir atasözü vardır bu atasözünün anlamını çoğu kişi anlar ama bazıları anladıkları halde inatçılıklarından taviz vermezler bu atasözü"yiğidi öldür hakkını yeme"dir.bükemediğin bileği öpeceksin kardeşim 2+2=4 paradan 6 sıfır atmak kolay işmi?bu hükümet iktidarda ne ekonomi prof.leri gördü.
Cengiz Sanli ('cengiz40' tüm yorumları) 01/08/2007 - 15:22
GULME KOMSUNA. YOKSA DAHA KOTUSU GELR BASINA. BIZIM KECILER KURUYA CIKMADI DAHA.
erhan bora ('lafilepeynirgemisi' tüm yorumları) 01/08/2007 - 15:09
Söyleyelim onlara da 6 tane 0 atsınlar paralarından o zaman 0.2 olur dolar karşılığı ve kendini bi halt etmiş sanan insanlar tekrar iktidar olurlar. :) (nası olsa istatiksel olarak bir ülkenin halkının yaklaşık %45 i olanları fark edemiyor :)
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 39     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Diğer Yorumlar
 ADnet Reklamları Bu bir reklamdır.
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH