70 milyon dolarlık ‘Fiorino’ makyajı

Güncelleme Tarihi:

70 milyon dolarlık ‘Fiorino’ makyajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 09:00

2014 yılı sonunda 1.4 milyar dolarlık tarihi yatırımla yeni Doblo dahil 4 yeni model üreteceğini açıklayan Tofaş, dün de hafif ticari araç modeli Fiorino’yu 70 milyon dolarlık yatırımla güncelleğini bildirdi.

Haberin Devamı

Tofaş, Yönetim Kurulu tarafından alınan karar sonrasında, Tofaş ve Fiat Chrysler Grubu (FCA) için geliştirilen ve üretilen hafif ticari araç Fiorino modelinin güncelleme yatırımını yaparak 2016’nın ilk çeyreğinde hayata geçireceğini açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bugün duyurulan karar ile Tofaş, Fiorino’nun yeni versiyonu için ilgili homologasyon yatırımları ile birlikte yaklaşık 70 milyon dolar yatırım öngörüyor. Projede 2016-2021 yılları arasında önemli bölümü ihraç edilecek 260 bin adet araç üretimi planlanıyor.

880 BİN ADET ÜRETİLDİ

Konuyla ilgili konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “MCV projesi sadece Tofaş için değil, Türk otomotiv sanayisi için oldukça önemlidir. Bu proje kapsamında üretilen araçlar müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını başarıyla keşfetmiş ve karşılamıştır. Bunun sonucunda kendi segmentlerini de yaratmışlardır. Bugün Fiorino hâlâ kendi segmentinin lideri konumunda. 2007’den bu yana toplamda 880 bin adet Mini Cargo üreterek bunun yaklaşık 650 bin kadarını da ihraç ettik. Bu yeni yatırım ile ülke ekonomisine katkımızı arttırarak sürdüreceğimize inanıyorum. Ayrıca, 1.4 milyar dolara ulaşan yeni model yatırımlarımızın ertesinde Fiorino modelimizle ilgili aldığımız bu kararla, Fiat markasıyla ticari araç pazarında liderliğimizi sürdürmeyi hedeflerken, yeni otomobil yatırımlarımızla iç pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!