70 bin kamu işçisi grev yolunda

Güncelleme Tarihi:

70 bin kamu işçisi grev yolunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 22:20

70 bin kamu işçisi için grev yolu göründü. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, bazı sendikaların toplu sözleşme sürelerinin dolduğunu ve anlaşmazlıklardan dolayı grev kararı aşamasına gelindiğini açıkladı. Ancak OHAL nedeniyle cam sektöründe grev ertelemesi kararı alındığına dikkat çeken Atalay, “Sonradan camda anlaşma sağlandı. Tarım sektöründe, petrolde süreler doldu. Grev ertelemeleri kabul edilebilir değil. Hani OHAL’in kimseye zararı yoktu, ama bize var. Ocakta toplu sözleşme masasına oturan sendikalarımızın süreleri doldu. Patır patır arka arkaya grev kararları gündeme gelebilecek. O zaman ne yapacaklar göreceğiz” dedi. Atalay, hükümetin toplu sözleşmeler için teklifini de çarşamba günü vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomi muhabirleriyle önceki iftarda bir araya gelen Atalay’ın ilk gündemi kıdem tazminatı oldu. Kıdem tazminatında fona hiç güven duymadıklarını her ortamda ifade ettiklerini vurgulayan Atalay, şu anda işverenlerle birlikte hareket ediliyormuş gibi bir görüntü oluştuğunu söyledi. Ancak işverenlerin bir bölümünün, “Kıdem tazminatının tamamen kaldırılması” önerisi gelse peşinden gideceğini kaydeden Atalay şöyle devam etti:

“Ortalama 2 bin 500 lira maaş alıyoruz. Bir lira biriktirme şansımız yok. Ama ‘2 bin 500 lira bile bunlara çok, yemekle geçinsinler’ diyecek noktada, işverenler de var. Madem kıdem tazminatı için birşey yapılacak, alamayanlarla ilgili düzenleme yapalım. ‘Biz fon olmasın’ istiyoruz. Hatta kıdem tazminatı 80 darbesi sonrası 30 güne çekilmişti, o yukarıya çekilsin. Vergisini ödemeyene ceza veriliyorsa, işçisinin kıdemini ödemeyene de ceza verilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!