7 kanal Kablo TV ve Teledünya’dan çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

7 kanal Kablo TV ve Teledünya’dan çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 22:54

TİVİBU ve Digitürk’ün ardından Kablo TV ve Teledünya da Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV gibi 7 kanalı, savcılık talebi ve “Anayasal düzen karşıtlığı” iddiasıyla platformlarından çıkardı.

Haberin Devamı

Gelen şikayetler sonrasında tüketicilere elektronik ortamda gönderilen cevapta “Merhabalar, tarafımıza iletmiş olduğunuz konuya istinaden kanallarla ilgili yönetim kurulu kararı ile Teledünya platformundan kaldırılmıştır” denildi.

RTÜK’E DANIŞMIYORLAR

Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Süleyman Demirkan, bu uygulamanın normal olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu ancak sıkıyönetim dönemlerinde ve diktatörlüklerde olabilir. Yargı kararı olmaksızın, savcı marifetiyle ya da siyasetçilerin emrindeki bürokratlarla bu tasarrufların yapılması Türkiye’ye yakışmıyor. Seçime 15 gün kala böyle bir tasarruf, seçmenlerin, iktidar partisi dışındaki muhalefet partilerinin ve kadrolarının mesajlarının seçmene ulaşmasını engelliyor. Yapılan, haber alma, basın özgürlüğünün yok edilmesidir. Bu da son tahlilde en temel hak olan oy kullanma hakkını kullanacak vatandaşın, özgürce iradesini belirleme hakkına darbedir. Bu sürdürülemez bir politika. ‘Yaptım oldu’ anlayışıyla 1 Kasım’a kadar belli televizyon kanallarını susturup, farklı partilerin sesini seçmene duyurmasını engellemeye çalışıyorlar. RTÜK’e bile danışmıyorlar. Tüm uygulamalar bu kanalların yayından çıkarılmasını gerektirecek ihlalleri, suçları var mı? Sicilleri nedir diye bakılmadan yapılıyor.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!