Kempinski: Bizi yangın değil, seçim etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Kempinski: Bizi yangın değil, seçim etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Bodrum’un Kızılağaç, Çiftlik ve Yalı beldelerini etkisi altına alan orman yangınından mucize eseri kurtulan Kempinski Hotel Barbaros Bay’in doluluk oranını yangın değil, seçim düşürdü.

Haberin Devamı

Otelde yangından hemen sonra hayat normale dönerken doluluk da yüzde 85’lere çıktı. Ancak seçim nedeniyle oy kullanacakların rezervasyon yaptırmaması nedeniyle seçim haftasında otelin doluluğu yüzde 65’e gerildi. 60 milyon dolar yatırımla iki yıl önce kurulan otelin sahibi olan Aysir İnşaat’ın yüzde 75 hissesi Petkim ihalesine de katılan Kazak KazmunayGas’a, yüzde 25’i ise Orhan Yılmaz’a ait.

REZERVASYON İPTALİ YOK: Otelin Genel Müdürü Michael Sorgenfrey, yangından bir gün sonra otelde hayatın normale döndüğünü belirterek, "Geçen hafta tam doluyduk. Seçim dolayısıyla doluluğumuz düştü. Ağustos için rezervasyonlarımız ise dolu" dedi. Sorgenfrey, yangın nedeniyle tatilcilerden kimsenin rezervasyonunu iptal etmediğini ve yeni gelenlerin de indirim talebinde bulunmadığını vurguladı. Otelde konaklayanların yüzde 60’ının Türk, yüzde 40’ının ise yabancı olduğu bilgisini veren Sorgenfrey, otelde gecelik konaklamanın da 300 dolar olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

AKSİYON FİLMİ GİBİYDİ: Yangın sırasında yaşadıklarını bir aksiyon filmine benzeten Sorgenfrey, çevrelerinde yanan ormanı eski haline getirmenin 9-12 ay gibi bir süre alacağını belirtti. Sorgenfrey, yeni başlattıkları ağaçlandırma kampanyası hakkında ise, şu bilgileri verdi: "Bodrum’daki hayatı eski haline getirmek istiyoruz. Yanan bölgenin yeniden ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunmak için bir kampanya başlatıyoruz. Kampanya sonrasında Kempinski zinciri, otelin yatırımcısı Aysir İnşaat ve tatile gelenlerin katılımıyla bir yıl sonunda 30 bin fidan dikilmesi için gerekli fonun toplanmasını hedefliyoruz."

15 BİN FİDAN BİZDEN: 15 bin ağaç için fon ayıran Kempinski otel yönetim zinciri, bunun için 45 bin Euro’luk yatırım yapacak. Sorgenfrey, "Kempinski Ailesi olarak Bodrum’un eski haline dönmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. 15 fidanla bir kampanya başlatıyoruz" diye konuştu.

Allah’ın eli yangının otele sıçramasını engelledi

MICHAEL Sorgenfrey, 14 kilometre uzaklarında başlayan yangının Allah’ın eli olarak tanımladığı rüzgarın yönünü değiştirmesiyle otele sıçramadığını belirterek, yangının 173 odalı otele çok az zarar verdiğini söyledi. Sorgenfrey, sözlerini şöyle sürdürdü: "07-07-2007 tarihi herkes tarafından uğurlu sayılsa da bizim için farklı bir gün oldu. Bir gün sonra otelde her şey normale dönse de hepimiz için bir hayat deneyimi oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!