Visa'nın renkli ufuklar projesi

Güncelleme Tarihi:

Visanın renkli ufuklar projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 14:47

Visa Europe ve üyesi 23 Türk bankanın öncülüğünde başlatılan “Renkli Ufuklar” projesi kapsamında, “CowParade”nin İstanbul ayağında inek heykeli çocuklar tarafından boyandı.

Haberin Devamı

Kanyon Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen atölye çalışmasında, uluslararası bir organizasyon olan ve şimdiye kadar 54 ülkenin metropollerinde düzenlenen inek festivali “CowParade” çerçevesinde yapılan ve ressam Yiğit Yazıcı'nın yönetimini üstlendiği etkinlikte, 11-13 yaşındaki 24 çocuk gerçek boyutlardaki inek heykeline renk ve şekillerle hayallerini yansıttılar.

Visa Europe-Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan Renkli Ufuklar projesine dahil olan çocuk sayısının 7 bini geçtiğini, yıl sonuna kadar 11 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu tür çalışmalarla çocukları değişik düşünmeye yönlendirmeye çalıştıklarını, vizyonlarını geliştirmeye yardımcı olduklarını belirten Ülman, 1 Ağustos-31 Ekim 2007 tarihleri arasında İstanbul'un farklı noktalarında sergilenecek inek heykelleri kapsamında bugünkü etkinlikte boyanan ineğin de Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerinde sergileneceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye çapında 38 ilde yürütülen Renkli Ufuklar projesine Visa üyesi bankaların çalışanlarının da katıldığını, hatta yurt dışından da Visa çalışanlarının projeye destek verdiğini vurgulayan Ülman, projeye Visa Europe ve üye Türk bankaları tarafından yılda 1 milyon YTL'nin üzerinde kaynak sağlanmasının söz konusu olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!