Zenginlikte Bill Gates’i solladı

Güncelleme Tarihi:

Zenginlikte Bill Gates’i solladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

Microsoft şirketinin kurucusu Bill Gates, uzun süredir elinde tuttuğu "dünyanın en zengin adamı" unvanını Meksikalı telekom devi Carlos Slim’e kaptırdı.

Haberin Devamı

Meksika’da yayın yapan ekonomi içerikli internet sitesi Sentido Comun’a göre Meksikalı işadamı Slim, 67 milyar dolara ulaşan serveti ile Gates’in 58 milyar dolarlık servetini açık ara geride bıraktı. Sitenin haberine göre Carlos Slim’in America Movil adlı telekomünikasyon şirketinin hisselerinin yüzde 26.5’a varan olağanüstü yükselişi servetini büyüten en önemli unsur oldu. Slim, Latin Amerika’nın en büyük cep telefonu şirketi olan America Movil’in yüzde 33’ünü kontrol ediyor. Amerikan Forbes dergisi geçen nisan ayında dünya zenginleri sıralamasında Slim’i dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak göstermişti.

SELİM OLDU SLIM

Slim'in babası Yusuf Selim, o zamanlar Osmanlı toprağı olan Lübnan'da doğdu. 1902'de Lübnan'dan Meksika'ya göç etti. Emlak işinde başarılı oldu. Lübnan göçmeni bir ailenin kızı Linda Helu ile evlendi. Ailenin beşinci çocuğu olarak 1940 yılında hayata gözlerini açan Carlos Slim, Meksika'da babasının Selim olan soyadını  telaffuz güçlüğü yaşandığı için zamanla Slim olarak değişti. Babası gibi bir süre inşaatçılık yapan Slim, 1990 yılında Meksika'da özelleştirilen telekom şirketi Telmex'i satın alınca büyük bir çıkış yakaladı; telekom sektöründe Latin Amerika'nın en büyük kuruluşu oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!