Sağlık ocaklarının muayene ücretlerini eczaneler kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık ocaklarının muayene ücretlerini eczaneler kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 12:41

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, geçtiğimiz günlerde sağlık ocaklarına giden vatandaşların ücretsiz muayene olacaklarını duyurmasına karşın, devletin muayene ücretlerini eczanelerden, eczanelerin de vatandaşlardan kestiği ortaya çıktı.

Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası (TEİS) Başkanı Nurtem Saydan, sağlık ocaklarında gerçekleşen muayenelerin aslında ücretsiz olmadığını söyledi. Saydam, SSK’lılar ile ilaç almayayanların muayene ücreti vermediğini, SSK'lı yakınınları ve emekli SSK’lılardan ise 94 kuruş muayene ücreti alındığını belirtti. Saydan, Bağ-Kur çalışanları ve yakınlarından ise 3.1 YTL muayene ücreti alındığını, emeklilerin maaşından ise 1.55 YTL kesildiğini söyledi. Bu kesintilerin sağlık ocaklarında değil, eczanelerde yapıldığını söyleyen Saydan, “Yine vatandaşla karşı karşıya bırakıldık. Devlet sağlık ocaklarının muayene ücretlerine bizim verdiğimiz faturalardan kesiyor, biz de o kesintileri vatandaştan almak zorunda kalıyoruz. Zaten 15 Haziran günü yayınlanan tebliğde de muayene katılım paylarının emeklilerin maaşlarından kesileceği, çalışanların da ödeyecekleri yazıyor. Biz bu kesintiler nedeniyle fiş de veremiyoruz. Vatandaş da doğal olarak bu parayı niye kestiniz, sağlık ocakları ücretsiz değil mi? Madem bu parayı kestiniz niye fiş vermiyorsunuz diye bize soruyor. Oysa biz devlet adına para kesiyoruz” diye konuştu.

Sağlık ocaklarının sadece sosyal güvencesi olmayan kişiler için ücretsiz olduğunu söyleyen Saydan, ancak bu kişilerin de ilaç paralarının tamamını ödediklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!