Serbest bölgelerde elektrik ucuzlayacak

Güncelleme Tarihi:

Serbest bölgelerde elektrik ucuzlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 10:36

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, serbest bölgelerde elektriğin yüzde 25 ucuzlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Tüzmen, serbest bölgelerde bir yıldır yüksek tarifeden elektrik kullanıldığını, yapılan düzenleme sonucu serbest bölgelerdeki işletmelerin kullandığı elektrikten, 'ticari tarife' üzerinden ücret alındığını hatırlattı. Bakan Tüzmen, şöyle devam etti: “Biz bu uygulamanın sakıncalarını, yanlışlığını, ilgililere anlattık. EPDK ve TEDAŞ ile görüştük. Şimdi durum düzeltiliyor. Yeniden eski uygulamaya dönülüyor. Artık serbest bölgelerde kullanılan elektriğe, yeniden sanayi tarifesi uygulamasına geçiliyor. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı.”
Bakanlar Kurulu kararının önümüzdeki günlerde yayımlanacağını kaydeden Tüzmen, kararın yürürlüğe girmesinden sonra, serbest bölgelerde kullanılan elektriğin fiyatının yaklaşık yüzde 25 ucuzlayacağını söyledi.

KARAR, FİRMALARA RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Devlet Bakanı Tüzmen, alınan bu kararın serbest bölgelerde faaliyet gösteren firmalarda bir rahatlama sağlayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Serbest bölgelerin Türkiye'nin dış ticaretinde önemli bir paya sahip olduğuna dikkati çeken Tüzmen, gerekli iyileştirmeler sağlandıkça bölgeye yapılan yerli ve yabancı yatırımların artacağını ifade etti.
Bakan Tüzmen, serbest bölgelerdeki faaliyetlerin daha da iyileştirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!