650 konutla başladı

Güncelleme Tarihi:

650 konutla başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 00:55

İSTANBUL’un ‘yeni genişleme alanı’ Başakşehir bölgesinde devletin 100 milyar dolarlık alt ve üstyapı projeleri yürüttüğünü söyleyen Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, “Bölgede 650 konutluk projemiz yükseliyor. 2025 yılına kadar bu bölgede çok sayıda proje yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortaklığında geçtiğimiz günlerde inşaatı başlayan Vadişehir Projesi’nin yönetim kurulu başkanı Yüksel Akgül, bölgede kendilerine ait başka arsalar da olduğunu belirterek, 2025 yılına kadar bu bölgede çok sayıda proje yapacaklarını söyledi. Bu odaklanmanın nedenini de “Başakşehir İstanbul’un yeni genişleme alanı. Bu bölgede toplam değeri 100 milyar doları bulan 3. Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Metro ve Havaray gibi devlet yatırımları devam ediyor. Bizim projemiz Vadişehir de 550 milyon liralık bir yatırım olacak” dedi.

50 bin metrekare arsaya, 200 bin metrekare inşaat başladıklarını belirten Yüksel Akgül, projede 2017’nin ilk 6 ayında teslimlere başlayacaklarını söylüyor. Akgül şöyle devam ediyor: “Vadişehir Projesi, 1.5 milyon metrekarelik şehir parkının yanı başında yükseliyor . İlk etaptaki satış yüzde 75’i buldu. Projenin devamında da arsalarımız var onları da değerlendireceğiz. Biz mümkün olduğunca kamuya bulaşmadan devam edeceğiz. Zeytinburnu’nda da 8.5 dönüm yerimiz var. Projelerini yapıyoruz. 2016’da ona da başlarız.”

Haberin Devamı

MAHALLE KONSEPTİ

Yüksel Akgül, projenin şuan metrekare bazında 3.800-4.800 lira bandında satıldığını belirterek, “Oluşturduğumuz mahalle konsepti büyük beğeni topladı. Dairelerimizin tamamını geniş ve ferah. Projedeki en küçük dairemizin büyüklüğü 126 metrekare. TOKİ de bölgede 2.500 konutluk büyük bir Osmanlı mimarisi tarzında mahalle planlıyor. Az katlı ve çok nitelikli bir mahalle çıkacak ortaya. Biz de bu tarz projeler üretmek istiyoruz” dedi.

KUYUMCU, SANAYİCİ, İNŞAATÇI

İnşaat işlerine 2004’te girdiklerini belirten ve Vadişehir projesini “Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı” ortaklığıyla hayata geçireceklerini anlatan Yüksel Akgül, Irmak Grup’un geçmişini şöyle özetledi:
“Yozgatlıyız. Babam ve amcamlar 1974’te Kapalıçarşı’da altın imalatı ve satışı ile iş hayatına atıldı. IDA (Irmak Döviz Altın) altın imalatı ve toptan satışı yapıyor. Küpe, kolye, bilezik, künye gibi ürünler üretiyoruz. 1984’te Trabzon’a da altın imalat yatırımı yapmıştık. 1989’da Irmak döviz büroları resmileşti ve biz de gerekli teminatları verip şubeleştik. Kuyumculukta ise yurt dışında mağazalar açtık, iç pazarda toptancı olarak devam ettik. Halen çoğu yurt dışında 17 IDA mağazası var. (Avusturya, Romanya, Moldovya ve Azerbeycan’da) Kuyumculukta 120 kişilik istihdamımız var. Elvan ile Azerbeycan’da bisküvi çikolata üzerine ortaklık yaptık. Sibirya’da da Ruslarla kereste, tomruk ortaklığımız var. Mali’de ise büyük altın madenlerinden birini aldık ancak Fransızlar işgal edince orada yatırımları durdurduk bekliyoruz. 2004’ten sonra da inşaat sektörüne girdik. Genelde kendi arazi stoklarımız üzerinde inşaat yapıyoruz. Kurtköy, Çorlu ve Kayabaşı’nda arazilerimiz var. Irmak Grup 8 şirketten oluşuyor ve yurt dışıyla birlikte 1000’den fazla çalışanımız var.”

Haberin Devamı

İstanbul’un en büyük şehir parkı yapılacak

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, TOKİ’nin bölge için açıkladığı 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki şehir parkı projesinin de çok önemli bir porje olduğunu belirtiyor ve “Projemizin hemen yanı başında yer alan vadide kurulacak bu şehri parkı 5.5 km uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olacak. Kayaşehir’in merkezinden Vadişehir’e uzanacak sahada; koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler yer alacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!