Köprü ve otoyollar özelleştirme kapsamına alındı

Güncelleme Tarihi:

Köprü ve otoyollar özelleştirme kapsamına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 09:44

Köprü ve otoyollar, özelleştirme programına alındı. 6 otoyol ve 2 boğaz köprüsü, işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilecek.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Karara göre, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın Otoyolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, bağlantı yolları ile birlikte özelleştirme programına alınırken, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu da bağlantı yolları ile birlikte doğrudan özelleştirme programına alındı.

Ayrıca, söz konusu otoyollar ve köprüler üzerindeki otoyol hizmet tesisleri ile bakım işletme ve ücret toplama merkezleri de doğrudan özelleştirme programına alınırken, özelleştirme işlemleri işletme hakkı devri yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü bakım, onarım, işletim gibi işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Bu tesisleri özelleştirme yoluyla devralıp işletecek yatırımcıların bakım, onarım, işletim gibi işlere yönelik yükümlülükleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek ve buna ilişkin denetim ve kontroller de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2008 tarihine kadar tamamlanacak.

Öte yandan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş'nin BUMAS Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret A.Ş'deki yüzde 30 oranındaki iştirak payı hissesinin satış yöntemiyle ve pazarlık usulu uygulanarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalesi neticesinde iştirak payı hissesine 812 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Gökal Tarım Hayvancılık Süt Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne İhale Şartları Belgesi çerçevesinde satılmasına da karar verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!