Gold Antalya Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı Antalya Cam Piramit'te açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gold Antalya Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı Antalya Cam Piramitte açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 12:59

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11'inci Gold Antalya Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı'na 75 firma katılıyor.

Haberin Devamı

Fuarda 2005 yılında Atlantik'te robot yardımıyla 3 bin 657 metre derinliğe indirilen ve bir yıl okyanusta kalan Swiss Military Watch markası saat de sergileniyor. 3 bin 657 metre derinliğe indirilmesi nedeniyle Guiness Rekorlar Kitabı'na giren saat ile birlikte 4 bin 300 metreye kadar dalan ama bu derinlikte camı kırılan aynı marka saat de fuarda sergileniyor. Rekorlar kitabına giren saat 3 bin 657 avroya satılıyor.

Fuarın açılışında konuşan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, fuarda 75 firmanın stant açtığına değinerek, 15 Nisan'a kadar açık kalacak fuarı 10 bin kişinin gezmesinin beklendiğini bildirdi.

Tolunay, Antalya'da 3 bin kuyumcunun bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:  “Bu fuar her yıl gelişerek büyüyecek ve Antalya ekonomisine katkıda bulunacak. Turist geldikçe Antalya'daki kuyumcularında işleri artacaktır. Her turist ülkesine dönerken ortalama 50 ile 100 dolar arasında takı almaktadır. Antalya'daki 3 bin kuyumcu turistlere yılda 3 milyar dolarlık takı satıyor. Bu bir ihracattır. Antalyalı kuyumcu aynı zamanda istihdama da katkıda bulunuyor. Geçen yıl turist sayısının azalması nedeniyle Antalya'daki kuyumcuların yüzde 10'u kapandı. Ama bu kimseyi tedirgin etmemeli. Turist sayısı artıkça kuyumcuların işi de artacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!