Dünyanın bir ucundan diğer ucuna cep telefonu ile para transferi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna cep telefonu ile para transferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 15:24

MasterCard Worldwide ve Dünya GSM Birliği (GSMA), uluslararası kişiden kişiye para transferini basitleştirmeye dönük programın pilot uygulamasını gerçekleştirmek için ortak çalışma yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

MasterCard Worldwide'den yapılan açıklamaya göre, 2007 yılında başlatılacak olan pilot uygulamanın, toplumun bankalardan uzak kalan kesimlerini, yani dünyanın dört bir yanında geleneksel bankacılık hizmetlerinden yararlanamayan çok sayıda insanı hedeflediği belirtildi.

Pilot uygulamanın, belli bazı ülkelerde çalışan kişilerin anavatanlarındaki yakınlarına ve arkadaşlarına çabuk, kolay ve güvenli bir biçimde para transferi yapabilmelerini sağlamaya yönelik olacağı bildirildi.

Programın gelişmekte olan ülkelerde cep telefonu kullanımındaki önemli büyümeden yararlanma amacıyla geliştirildiğiifade edildi.
Açıklamada, bugün dünya çapında 2,5 milyarı aşkın cep telefonunun bulunduğu, 2015 yılında bu rakamın 5 milyarı geçmesinin beklendiği, istatistiklere göre gelişmekte olan ülkelerdeki cep telefonu penetrasyonunun gelişmiş ülkelerdekinden iki misli daha hızlı büyüme gösterdiği ve GSMA'ya göre, cep telefonu ağları dünya nüfusunun yüzde 80'inden fazlasını kapsadığı aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!