TMSF’den Telsim abonesine 700 milyon YTL’lik barış çağrısı

Güncelleme Tarihi:

TMSF’den Telsim abonesine 700 milyon YTL’lik barış çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş., 24 Mayıs 2006 tarihinden önceki fatura borçlarının ödenmesi için gecikme faizinde indirim kampanyası başlatıyor.

TELSİM Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Adıgüzel, "1 milyon 200 bin borçlu Telsim abonesinin toplam 700 milyon YTL’le borcu var" dedi.

TELSİM, borçlarından dolayı hatları kapanmış ya da yasal takip sürecine alınmış olan abonelere faiz indirimi sağlayarak, taksitlendirme olanağı sunan ’Borcun bitsin’ uygulamasını başlatıyor. 9 Nisan’da başlatılacak kampanya ile 1 milyon 200 bin abonenin Telsim’e olan borçlarını kapatması beklenirken eski aboneler yüzde 75 indirim imkanlarından yararlanabilecek. Uzan Grubu’nun borçlarından dolayı 13 Şubat 2004 tarihinde yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından devralınan, daha sonra 4 milyar 550 milyon dolara İngiliz GSM devi Vodafone satılan Telsim’in alacakları da TMSF’ye geçmişti. Eski Telsim abonelerinin şirkete 700 milyon YTL borcu olduğunu açıklayan Telsim Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Adıgüzel, "Satış sonrası Vodafone yöneticileri borçların tahsilatını Telsim’den Vodafone geçiş sürecinden sonra yapmamızı rica etmişlerdi. Bizde Vodafone’nun bu geçiş sürecini tamamlamasını bekledik" dedi.

YÜZDE 75 İNDİRİM İMKANI: Yusuf Adıgüzel, 9 Nisan’da başlayacak kampanyanın 8 Haziran tarihine kadar geçerli olacağını belirterek, "Kampanya kapsamında, borcun peşin ödenmesi halinde gecikme faizinde yüzde 75, 4 taksitte ödenmesi halinde gecikme faizinin yüzde 50’si silinecek" diye konuştu. Adıgüzel kampanya hakkında şu bilgileri verdi: "Önümüzdeki günlerde eski abonelere uyarı mektupları göndereceğiz. Bunun yanında eski kullanıcılar internet ve call center’lar aracılığıyla da borçları olup olmadığını kontrol edebilecek. Ödemeler; Akbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası şubelerinden yapılacak."

700 MİLYON YTL’LİK BORÇ VAR: Adıgüzel, eski abonelerin borçlarını kapatabilmesi için böyle bir kampanyaya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Borçların tamamı 700 milyon YTL’yi buluyor. Bu kampanyayla, 1 milyon 200 bin Telsim abonesine ulaşmayı ve geçmiş dönem faturalarını çeşitli nedenlerle ödeyememiş bu abonelere son bir fırsat sunmayı hedefliyoruz. Kampanyamız, yasal takibe maruz kalan fakat yüksek faizler yüzünden borcunu kapatamayanların yanında, küçük borçlarını unutan ya da göz ardı eden kişilerin de en uygun koşullarda ödemesini sağlayacak."

Hedefimiz parayı alıp şirketi tasfiye etmek

YUSUF Adıgüzel, borcun kampanya ile bir an önce tahsil edileceğini ifade ederek şöyle konuştu: "800 bin borçlu yasal takipte. 400 bin kişi ise 30 YTL’nin altında küçük borçlu olduğu için yasal takibe alınmamış. Kullanıcılar, www.telsimborcumbitsin.com adlı internet adresine girerek borçları olup olmadığını kontrol edebilecekler. Hedefimiz, yönetimini üstlendiği şirketlerin varlıklarını bir an önce satarak kamu borcunu hafifletmek ve şirketleri tasfiye etmek. Telsim A.Ş. de önümüzdeki günlerde tasfiye edilecek."

Rakamlarla Telsim borçluları

1 milyon 200 bin borçlu abone var

Toplam abone borcu 700 milyon YTL

Yasal takipte olan borçlu sayısı 800 bin

400 bin abonenin borcu 30 YTL’nin altında
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!