600 müzisyen alışveriş için yürüyecek, 50 bin kişiye iş fırsatı çıkacak

Güncelleme Tarihi:

600 müzisyen alışveriş için yürüyecek, 50 bin kişiye iş fırsatı çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 00:00

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Fest (ISF) Sultanahmet’te düzenlenecek kortejle açılacak. 600 müzisyenin yer aldığı açılış kortejinden sonra Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Taksim’de sanatçıların katıldığı partiler düzenlenecek. 40 günde 3 milyar dolar ciro yaratması beklenen etkinlikte İstanbul, hem alışveriş hem eğlencede bütün iddiasını ortaya koyacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL’u dünyada alışveriş ve eğlence merkezi haline getirmeyi hedefleyen ve 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Fest (ISF) startı Sultanahmet’te düzenlenecek kortej ile verecek. 600 müzisyenin yer aldığı açılış kortejinden sonra Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Taksim’de sanatçıların katıldığı partiler düzenlenecek. 40 günde 3 milyar dolar ciro yaratması beklenen etkinlikte İstanbul, hem alışveriş hem eğelencede bütün iddiasını ortaya koyacak.
3 bin kişi toplandı
Üç bine yakın kişi dün İstanbul Shopping Fest’in (İSF) tanıtım toplantısında biraraya geldi. Etkinliğin detayları paylaşılırken, Lütfi Kırdar’da büyük bir çoşku yaşandı. Toplantıda konuşan İSF İcra Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, festival süresince markalarının ilgi gösterdiği diğer konunun İstanbul’un değişik caddelerine konulacak 41 özel vitrin olduğunu söyledi. Bu vitrinler için de 14 Şubat’a kadar teklif topladıklarını kaydeden Yılmaz, “Vitrinleri satın alacak markalar özel bir vitrin düzenlemesi yapacak. Sonrasında da tüketicilerin attıkları SMS ile en iyi vitrin tasarımını belirleyeceğiz. Vitrin için SMS atanlara da bir ev hediye edeceğiz” diye konuştu. Yılmaz, “Festivalin başlangıç iki gününü bir açık artırma ile sattık. Cumartesi günleri için talepleri topluyoruz. Yoğun talep var” dedi. İSF’nin ilk iki günü ve cumartesi günleri gece 02.00’ye kadar açık kalmak isteyen AVM’leri belirlemek için açık artırma düzenlenmiş, festivalinin başlangıç günleri olan 18-19 Mart tarihleri 250 bin dolar ödeyen İstinye Park ve Torium’un olmuştu.
40 bin ek istihdam
Öte yandan İSF’nin perakende sektörüne ek 40-50 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor. Eleman konusunda markalara ellerini çabuk tutmalarını isteyen Yılmaz, “AVM’ler ve mağazalar gece açık kalacağı için ekstra insan kaynağına ihtiyacımız olacak. Bunun için peakendecilerimizin hazırlıklı olması lazım” dedi. Festival için yurtdışında tanıtımlara başlayacaklarını belirten İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı ve Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği Başkanı Mehmet Nane, “4 aydır turizm fuarlarında tanıtım yapıyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ ile anlaştık. Çünkü bölgemizdeki ülkelerde dizilerimiz çok beğeniliyor. Kıvanç Tatlıtuğ ile 15-20 gün boyunca birçok ülkeyi gezip festivalin tanıtımını yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’u neler bekliyor

Haberin Devamı

Festivalin resmi açılışı Sultanahmet’te yapılacak ve kortej düzenlenecek. 600 müzisyenin yer aldığı açılış kortejinden sonra Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Taksim’de sanatçıların katıldığı partiler düzenlenecek.
Festival süresince Tax Free (vergi iadesi) uygulamaları yaygınlaştırılacak. Taksim gibi merkezi yerlere Tax Free standları kurulacak.
2010 yılında aynı 40 günlük dönemde İstanbul’da perakendenin cirosu 1.8 milyar dolar iken bu yıl İFS etkisiyle
3 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratılması hedeffleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!