6 Rus oligark kızının 15.8 milyar doları var

Güncelleme Tarihi:

6 Rus oligark kızının 15.8 milyar doları var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

Rusya’da yayınlanan iş dünyası dergisi Finans, oligarkların kızlarının listesini yayınladı. Oligarkları kızdıran bu listedeki 6 genç kadının servetinin toplamı 10 milyar sterline (15.8 milyar dolar) ulaşıyor.

RUSYA son bir haftadır ünlü oligarkların kızlarının hayatını tartışıyor. Bugüne kadar sır gibi saklanan ülkenin en zengin kadın varisleri iş dünyası dergisi Finans ile ortaya çıktı. Ülkenin en zengin oligark kızlarını listeleyen Finans, ülkedeki ‘mahremiyet tabusunu’ da yıktı. 6 genç kadının servetinin toplamı 10 milyar sterline (15.8 milyar dolar) ulaşsa da, ‘genç, akıllı ve inanılmaz derecede zengin’ olarak gösterilen bu kadınlar hayatlarını büyük ölçüde bir gölge gibi yaşıyor. Finans, 6 genç kadının babalarını kızdıracak bir araştırma yaparak, ‘Oligark kızlarının’ hayatlarına ışık tuttu. Finans dergisinin yayınladığı listede, Rusya’nın en zengin oligarklarının tek kız çocukları yer aldı.

Tabular yıkıldı

Rusya’nın en zengin genç kadın varislerinin Rus dergisi Finans’ta yayınlanması, Times dergisinde “Oligark kızları mahremiyet tabularını yıktı” başlığıyla yer buldu. Times’ın haberinde, zengin ve ünlü işadamlarının özel hayatları, Rus basınında ‘Tabu’ olarak kabul edildiğine dikkat çekilirken, konuya ilişkin zengin bir Rus işadamı yaptığı açıklamada, “Rus oligarklar kendi çocuklarının göz önünde olmaması için elinden geleni yaparlar. Birçoğu bu listede kızlarının adını görmekten mutsuz olacaktır. Hatta listedeki iki kişinin babasını tanıyorum ve çok sinirlendiler. Onların en son isteyeceği şey kızlarının ticari bir mal olarak görülmesi” diyor.

Gazetecilik öğrencisi

Listede yer alan Rusya’nın en büyük petrol şirketi Lukoil’in kurucusu ve Başkan Yardımcısı Leonid Fedun’un kızı Ekaterina Fedun 22 yaşında. Gazetecilik öğrencisi olan Ekaterina’nın servetinin 1.7 milyar sterlin olduğu tahmin ediliyor. Ekaterina Fedun’un sınıf arkadaşı Viktoria Tsvetkova ise dev bir bankacılık ve finans şirketi olan Uralsib’in Başkanı Nikolai Tsvetkov’un kızı. Yakın zamanda evlenen ablasının ardından, 24 yaşındaki Tsvetkova ailenin en nadide üyesi. Finans dergisi Viktoria’nın mirasının 1.2 milyar sterlin olduğunu tahmin ediyor.

Doğum gününe 350 bin sterlin

Chelsea football kulübünün sahibi Roman Abramovich’in kızı Anna Abramovich de listede yer alıyor. 18 yaşını gelecek yıl dolduracak Anna, milyarder babasının ikinci eşi olan annesi Irina ile eğitimini sürdürdüğü Londra’da yaşıyor. Babası Roman Abramovich kızının geçen yılki 16’ncı yaş günü partisine 350 bin sterlin harcadığını açıklamıştı. Anna’nın dört kardeşi ve bir de Abramovich’in sanat galerisi küratörü sevgilisi Daria Zhukova’dan olan üvey kardeşi var. Roman Abramovich’in eski bir uçuş görevlisi olan eşi Irina ile boşanma anlaşmalarının bir parçası olarak, servetin büyük çoğunluğunu çocuklarının üstüne geçirdi. Finans dergisinin listesine göre, Anna’nın mirastan aldığı pay 2 milyar sterlin. Abramovich’in sözcüsü ise konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

En seçkin gelin

OLİGARKLARIN özel hayatlarını çevreleyen listenin en az bilineni ise Rusya’nın en zengini olan çelik patronu Vladimir Lisin’in kızı. Finans dergisi, Lisin’in servetinin 8.7 milyar dolar düzeyinde olduğunu vurguluyor. Başka haberlerde Vladimir Lisin’in üç oğlu olduğu yazılsa da Finans’ın haberi, “Vladimir Lisin’in kızı büyüdüğünde Rusya’nın en seçkin gelini olacak” sözleri ile bitiyor.

Boşanma davası serveti gösterdi

KİMYA oligarkı olarak tanınan Dmitry Rybolovlev, şimdi 20 yaşında olan kızı Natalia Rybolovleva’yı henüz beş yaşındayken annesi ile birlikte yaşamlarından endişe ettiği için Londra’ya gönderdi. Natalia’nin varlığı geçtiğimiz dönemde annesi boşanma davası açtığında gündeme geldi. Listeye göre Natalia’nın serveti 3 milyar sterlin (4.7 milyar dolar).

Evli olmayan son oligark Rusya’nın en gözde bekârı

RUSYA’nın en gözde bekarı olarak gösterilen evli olmayan son oligark 45 yaşındaki Mikhail Prokhorov’un servetinin 8 milyar sterlin (12.6 milyar dolar) olduğu biliniyor, evlenmek gibi bir niyeti olmadığını söylüyor. “Evlendiğinde mirasına kim konacak” esprisi yapılsa da, spora düşkünlüğü ile bilinen Mikhail Prokhorov satın aldığı New Jersey Nets basketbol takımının şampiyonluk sözüne ulaşamaması halinde, gelecek 5 yıl içinde evlenmeye söz verdi.

3.4 milyar dolara ulaşacak babası kayak pisti yapacak

NİKEL madenciliği ile servetine servet katan Rusya’nın en güçlü oligarklarından biri olan Vladimir Potanin’in 26 yaşındaki kızı Anastasia Potanina’nın mirastan alacağı payın 2.2 milyar sterlin (3.4 milyar dolar) olması bekleniyor. Dünya jet-ski şampiyonasını kazanan bir Rus olan Anastasia Potanina, ülkesinde keskin bir sporcu olarak tanınsa da ailesinin ‘kedi yavrusu’ (Kitten) olarak biliniyor. Babası Vladimir Potanin, kızı Anastasia’nın aynı zamanda başarılı bir kayakçı olmasını göz önünde bulundurarak, Moskova yakınlarında bir kayak sahası yaptırmak üzere sipariş verdiğini açıklamıştı.

Kaçırılma korkusu nedeniyle İngiltere’ye gidiyorlar

GENELLİKLE zengin Ruslar çocuklarını kaçırılma korkularının bir parçası olarak eğitimleri için İngiltere’ye gönderiyor. Rusya ziyaretleri ise kapalı kapılar ardında gerçekleşiyor ve onlara silahlı korumalar eşlik ediyor. Times dergisi konuyu şöyle yorumluyor: “Herhangi bir potansiyel erkek arkadaş adayı iseniz, kapsamlı güvenlik kontrollerinde bekleyebilirsiniz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!