6 milyar dolarlık çalım

Güncelleme Tarihi:

6 milyar dolarlık çalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 12:16

Dünyanın en büyük üçüncü bira üreticisi Heineken, yüzde 42’sini elinde bulundurduğu Asia Pacific Breiewers’in (APB) geri kalan hisseleri için 6 milyar dolar önerdi.

Haberin Devamı

Şirketin yüzde 40 hissesini elinde bulunduran Fraser&Neave’in yüzde 22’sine geçtiğimiz hafta Tayland’lı milyarder Charoen Sirivadhanabhakd talip olmuştu. Heineken ise bu teklifi bloke etmek için Fraser & Neave’nin APB’deki yüzde 40 payı için 6 milyar dolar önerdi.

Asya bira pazarını hareketlendirecek bu teklifle Heineken, 2010 yılında Coca Cola’nın şişe tedarikçisi Fomento Economico Mexicano SAB’a (FEMSA) verdiği 7.4 milyar doların ardından en büyük teklifini yapmış oldu.

Dünya bira pazarının yaklaşık yüzde 9'unu kontrol ederek dünyanın en büyük üçüncü bira üretici olan Heineken, gelişmekte olan ülkeler arasında rakiplerine kıyasla en az pazar payına sahip olanı.

Yüzde 40’ını Heineken’in kontrol ettiği APB’nin Singapur’da bulunan Tiger bira markasının yanı sıra, Endonezya’da Bintang, Çin, Güneydoğu Asya ve Sri Lanka’ya dağıtım yapan Anchor markası ve ayrıca Yeni Zelanda’ya uzanan bölgede de Heineken markası ile varlığını sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!