6 il için kritik devremülk uyarısı

Güncelleme Tarihi:

6 il için kritik devremülk uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 01:44

Yaz aylarının gelmesi ile beraber devremülk şikayetlerinde ‘patlama’ yaşanınca, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tüketicileri uyardı.

Haberin Devamı

Şikayetlerin bitmemiş binaların satışı, yapımı tamamlanmamış veya arsası bulunmayan yerlerin varmış gibi gösterilerek satılması, teslim sürelerinin aşılması gibi konularda yoğunlaştığını belirten Yazıcı, “Sadece reklam ve ilana bakmayın, araştırma da yapın” diye konuştu.Devremülk mağdurlarının önümüzdeki dönemde özellikle bazı illerde artabileceğini de belirten Yazıcı “Başta Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Nevşehir ve Niğde illerimiz olmak üzere birçok ilimizde firmaların satış yaptıkları belirtiliyor. Ancak devre tatil ve devre mülk almayı hedefleyen birçok tüketicinin mağdur olma riski bulunmaktadır” diye konuştu.

Firmaların aileleri ‘Bedava tatil kazandınız’ gibi söylemlerle otellere ya da bir takım tesislere davet ettiklerini belirten Yazıcı, burada ise psikolojik baskı uygulanarak ve haksız tanıtımlarla satış yapıldığını söyledi. Tüketicilere birçok vaatte bulunulduğunu bunlar arasında 7 bin liraya satılan bir yerin bittiğinde 25-30 bin TL olması, 1500-2 bin TL gibi yüksek kira getirilerinin olması gibi söylemlerin de bulunduğunu kaydeden Yazıcı, “Yapılan şikayetlerde patlama denilecek boyutta başvuru var” dedi. Yazıcı, şikayetler arasında cayma hakkının kullanılmaması, yüzde 15-25’lik oranlarla cayma hakkının kullanıldırılması, devre tatil satılması, yapımı tamamlanmamış ve hatta arsası bulunmayan yerlerin varmış gibi gösterilerek satılması gibi konuların da bulunduğunu ifade etti.

İNŞAAT RUHSATI YOK


Yazıcı, “Bir kısmının inşaat ruhsatı yok. Mali durumlarının bu tesisleri yapmaya uygun olup olmadığı bilinmiyor. Tüketicilerin mağdur olma riski var” dedi.

BAKMADAN GEÇME!