5G için ‘hava parası’ alınmasın

Güncelleme Tarihi:

5G için ‘hava parası’ alınmasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 21:26

TURKCELL Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, geleceğin iletişim teknolojisi olan 5G’ye yönelik çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Samsung işbirliğiyle gerçekleştirilen canlı 5G deneyimi için düzenlenen basın toplantısında konuşan Terzioğlu, sabit ve mobil internet altyapısı ve servislerinin bir lüks tüketim hizmeti olarak görülmemesi olduğunu söyleyerek, “İnsanların temel yaşama ihtiyaçlarını karşılayacak ve daha önemlisi ekonomimizi uluslararası rekabete hazırlayacak temel gereksinimlerdir. Bu yüzden bir çağrıda bulunmak istiyorum; ne sabit internet yatırımlarını yaparken harcadığımız her 1 liranın 50 kuruşu geçiş paralarına ne de mobil internet yatırımlarını yaparken yatırdığımız her 1 liranın yarıdan fazlası spektrum’a (mobil iletişim radyo frekansı) hava parasına gitsin. Türkiye’nin bu teknolojilere ihtiyacı var. Daha da önemlisi Türkiye’nin bu teknolojilere en kısa zamanda ihtiyacı var. Telekom, bugün teşvik almayan tek sektördür. Teşvik istemiyoruz ama hiç olmazsa yaptığımız yatırımların amacına en uygun şekilde, en hızla hayata geçeceği bir ortamı yaşatalım, var edelim” dedi. Ayrıca Terzioğlu, mobil ve sabit şebekelerde ortak altyapı kullanılmasına da değinerek, 5G’de her operatörün mükerrer altyapı yatırımı yapması yerine, ortak kullanıma yönelik adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRECEK

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye’nin gelişmiş teknolojilere sahip olma amacıyla hayata geçirdiği fikirlere, Turkcell ile gerçekleştirdikleri ortaklık örneğinde görüldüğü şekilde destek olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Samsung’un küresel düzeyde attığı adımlarla pekişen 5G teknoloji birikimini Türkiye’deki son kullanıcılarla buluşturmak için bugün Turkcell ile birlikte önemli bir adım attık” dedi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise bilgiye sahip olan ve analiz edenlerin dünyayı da yönettiğini belirterek, “Bilgi çağı hızlı erişim gerektiriyor. Bakıyoruz ki günümüzde en büyük şirketler telekomünikasyon şirketleri. Bugün de dünya devlerinden ikisi ile beraberiz. Bu projede katkımızın olması mutluluk verici. Üniversitemizde gerek sektöre kaliteli insan gücü yetiştirme gerekse altyapı ve teknoloji çalışmaları son hızıyla devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

5G için ‘hava parası’ alınmasın

Haberin Devamı

BULUTTA OYUN OYNADILAR

ETKİNLİKTE 5G teknolojisi, Turkcell altyapısı ve Samsung’un geliştirdiği 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi ile canlı deneyim alanlarında sunuldu. 26 GHz frekansı üzerinden Samsung’un sunduğu 5G Sabit Kablosuz Erişim Teknolojisi ile 4K UHD Canlı Yayın, Bulut Oyun, 360 Derece Kamera İzleme ve Sanal Gerçeklik örnekleri deneyimlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!