5G büyük bir fırsat olacak

Güncelleme Tarihi:

5G büyük bir fırsat olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 22:01

TÜRK Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, “5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda yatırımlarla büyüyebiliriz” dedi. 12-14 Haziran’da Londra’da gerçekleştirilen 5G Dünya Zirvesi’nde “5G ile geliştirilen yeni iş modelleri” konulu panelde konuşan Doany, 5G’nin mevcut ve potansiyel kullanım alanları ile operatörlere sunacağı yeni iş imkanları ve ek kazançlara dikkat çekti.

Haberin Devamı

Doany, “Biz kendi şirketimiz olan Argela ile teknoloji yatırımları yapmaktayız. RAN Slicing (baz istasyonu şebekesini dilimleme) ve 5G bunlardan bazıları. Öte yandan sabit hatlar alanında da güçlüyüz. Sabit hatlarla ilgili diğer operatörlere de katkılar sağlıyoruz. Yani hem ağ hem de servis hizmetlerini sunarken diğer yandan 5G’yi kullanarak teknoloji de sunacağız”dedi. Katılımcılara Türkiye için geliştirdikleri altyapı kiralama modelleri ve getirileri hakkında da bilgi veren Doany, operatörlerin, 5G’nin sağladığı yüksek veri hızı ve kapasitesini karşılamak, yatırım maliyetlerini azaltarak getirilerini artırmak için altyapıda işbirlikleri modellerininkaçınılmaz olduğunu belirtti.

Akıllı şehirler üzerine yoğunlaşan takımlarında olduğunun altını çizen Doany, “Ayrıca dijital şirketlerle çalışıyoruz. Kendilerini dönüştürmeye ihtiyacı olan şirketlere yoğunlaşıyoruz ve risklerinin ilk kısmını biz alıyoruz. Telekom kısmı ise kendi alanına odaklanıyor” Şeklinde konuştu. Doany, “Hala çok daha yavaş hızlarda internete sahip olan insanlar var. 5G, benzetme yapacak olursak sabit hatlar gibi uzun vadede hayata geçebilecek. Tabii bu uzun dönemde yapılacak yatırımlara da bağlı. Uydular uzak alanlardaki kapsama açısından çok önemli. Bu da söz konusu alanlardaki bağlantıyı geliştirebilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!