59 ilden toplamda 680 başvuru

Güncelleme Tarihi:

59 ilden toplamda 680 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 12:09

Türkiye’deki 50. kuruluş yıldönümünde “50. Yılda 50 Startup” projesini başlatan Mercedes-Benz Türk, Edirne’den Hakkâri’ye Artvin’den Antalya’ya Türkiye’nin dört bir yanındaki 59 ilden toplamda 680 başvuru aldı.

Haberin Devamı

Mercedes-Benz Türk’ün 50. kuruluş yıldönümünde başlattığı “50. Yılda 50 Startup” projesine başvurular tamamlandı. Toplam 58 ilden yapılan 680 başvurunun yarısından fazlasını, yenilikçi ve sürdürülebilir akıllı şehirler için çalışan startup’lar oluşturdu. 

Mercedes-Benz Türk’ün yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı fikirleri destekleyerek topluma ve çevreye fayda sağlayan, pozitif sosyal etkisi olan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üreten yaklaşımlara katkıda bulunmak amacıyla başlattığı “50. Yılda 50 Startup” projesinde seçim aşamasına geçiliyor. Mercedes-Benz Türk’ün, Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve StartersHub işbirliği ile yürüttüğü projede başvurular, proje için oluşturulan mikrosite (www.startup50mbt.com) üzerinden alındı.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN BAŞVURU

Haberin Devamı

14 Mart ile 12 Mayıs 2017 tarihi arasında başvurulara açık olan “50. Yılda 50 Startup” projesine 59 ilden toplam 680 başvuru yapıldı. Başvuruların üçte ikisi, Türkiye’nin üç büyük şehri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldi. Üç büyük şehir dışında en çok başvuru yapılan 10 şehir arasında Kocaeli, Bursa, Kayseri, Sakarya, Eskişehir, Antalya ve Konya yer aldı.

Projeye Ege Bölgesi’nden Afyonkarahisar, Denizli, Muğla ve Manisa, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Hakkâri, Kars, Mardin, Sivas, Şırnak, Karadeniz Bölgesi’nden Artvin, Ordu, Rize ve Zonguldak, Akdeniz Bölgesi’nden Antalya, Isparta, Hatay, Marmara Bölgesi’nden Edirne, Bolu ve Yalova ve İç Anadolu Bölgesi’nden Yozgat, Niğde ve Aksaray’ın aralarında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanından başvuru yapıldı.

 

 İLK DESTEKLERİ MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN OLACAK

50. Yılda 50 Startup” projesine başvuran 5 Startup’tan 4’ünün çaldığı ilk kapı Mercedes-Benz Türk oldu. Yarışmaya başvuran 559 girişimci, startup’larını hayata geçirmek veya büyütmek için daha önce herhangi bir yatırımcıdan veya yarışmadan kaynak almadığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!