Elektrik üretim santralleri özelleştirme programında

Güncelleme Tarihi:

Elektrik üretim santralleri özelleştirme programında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 10:28

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait 9 adet elektrik santrali ile Hazineye ve EÜAŞ'a ait bazı taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına aldı.

Haberin Devamı

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, EÜAŞ'a ait “Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır Hidroelektrik Santralleri ve Engil Gaz Tribünleri santralleri”, özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Daha önce kapsama alınarak, özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına karar verilen, “Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali” de özelleştirme programına dahil edildi.

Söz konusu santrallerden Engil Gaz Türbünleri Santrali “satış”, diğer santraller ise “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2009'a kadar tamamlanacak.

BAZI TAŞINMAZLAR DA PROGRAMA ALINDI

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan bir başka kararı ile de Hazineye ve EÜAŞ'a ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Haberin Devamı


Buna göre, mülkiyeti Hazine'ye ait Didim'deki eğitim, uygulama ve dinlenme tesisleri ile EÜAŞ'ın Mersin'de bulunan 2 dairesi, “satış” yöntemi ile özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri 12 ayda tamamlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!