Deva arazisi 80.5 milyon dolara Zorlu’nun oldu

Güncelleme Tarihi:

Deva arazisi 80.5 milyon dolara Zorlu’nun oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Deva Holding, Şişli’deki arazisini 80.5 milyon dolara Zorlu Gayrimenkul’e sattı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Deva Holding’in Levent’teki binasının ve arsasının yerine ’üstü rezidans olan bir alışveriş merkezi’ düşündüklerini ancak proje ayrıntılarının birkaç ay sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Zorlu, "Karar bizden yana olmuş. Biz şu anda satın alma işlemlerini sonuçlandıracağız ve buraya nasıl bir proje düşünüyorsak onu birkaç ay içinde netleştireceğiz" dedi.

PAZARLIK ÇEKİŞMELİ GEÇTİ: Deva Holding’in bina ve arsası için çok yoğun ve çekişmeli bir pazarlık süreci yaşandığını belirten Ahmet Nazif Zorlu, şöyle konuştu: "Biz 80.5 milyon dolar teklifle el sıkıştıktan sonra başkaları da teklif vermişti. Sonra tekrar bize döndüler ve ’Böyle teklif var’ dediler. Biz de ’hayır bizim teklifimiz budur, aksi takdirde masadan kalkarız’ dedik. Sonuçta demek ki Zorlu’nun itibarına, güvenilirliğine dönük bir karar verdiler."

ÖN ÖDEME 1 MİLYON DOLAR: Deva Holding’den İMKB’ye gönderilen açıklamada, İstanbul Şişli’de bulunan arsanın 80.5 milyon dolar bedelle satışı için önceki gün noter huzurunda Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım ile bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu bedelin 1 milyon dolarlık kısmının 5 gün içinde ön ödeme olarak, geri kalan 79.5 milyon dolarlık kısmın ise 15 Şubat 2007’de tahsil edileceği belirtildi. Açıklamada, Deva Holding ile Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım arasında sermaye veya yönetim açısından her hangibir ilişkinin bulunmadığına işaret edildi.

DEĞERLEME RAPORU: Açıklamada, satışa konu gayrimenkul için değerleme raporunun Ekol Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık tarafından hazırlandığı kaydedildi. Söz konusu 14 Ağustos 2006 tarihli değerleme raporuna göre tespit edilen değerin 65 milyon 640 bin YTL olduğu ifade edildi. Satıştan elde edilecek karın, bilanço pasifinde fon hesabında tutulacağı kaydedilen açıklamada, bu karın gerektiğinde sermayeye ilave edileceği belirtildi.

Yeşil’e vermedi, 10.5 milyon dolar kazandı

İLAÇ ve ilaç hammaddesi üretip pazarlayan Deva Holding’in Levent’te bulunan binası ve arsası uzun süredir satılıktı. Deva Holding, söz konusu arsa için geçtiğimiz ekim ayında ABD’li emlak kralı Donald Trump’la İstanbul’da ortak projelere gireceği bildirilen Yeşil İnşaat ile masaya oturmuştu. Deva, araziyi 70 milyon dolara Yeşil İnşaat’a satmak üzere niyet mektubu imzalamıştı. Ancak sözleşme bir süre sonra karşılıklı olarak sonlandırılmıştı. Deva Holding, vazgeçip, ibreyi Zorlu Grubu’na çevirince, 10.5 milyon dolar fazla kazanmış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!