Köprü ve otoyol zammı mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Köprü ve otoyol zammı mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2006 12:18

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) ve Tüketiciler Derneği (TÜDER) otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdi. Tüketiciler Birliği ve CHP zamları mahkemeye taşıyor.

TÜBİDER Genel Başkanı Fuat Engin yaptığı yazılı açıklamada, Boğaziçi Köprüsü'nün açıldığı dönemdeki hükümet yetkililerinin “maliyetlerin çıkarılması sonucu köprünün ücretsiz olacağı” sözünü verdiklerini hatırlatarak, bu sözlerin unutulduğunu ifade etti.

Köprüler ve otoyolların bütçe açıklarının kapatılmasına katkı sağlayan kaynaklar olarak görüldüğünü savunan Engin, şunları kaydetti:

“Hükümeti uyarıyoruz. Zamlar zaman geçirmeden geri çekilmelidir ve tüketiciden özür dilenmelidir. Aksi durumda

KÖPRÜ-OTOYOL ZAMMI MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Tüketiciler Birliği Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Üstün Bol, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zammın ülke gerçekleriyle örtüşmediğini, hiçbir mantıklı açıklamasının olmadığını savunarak, düzenlemenin iptali için Pazartesi günü Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açacaklarını bildirdi.

Üstün Bol, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin iyileşme trendine girdiği belirtilen bir süreçte yapılan bu insafsız zammın ekonomide yaratılan pembe tablonun da iflası anlamına geldiğini öne sürdü.
Enflasyonun çok üstünde zam yapılmasının kötü niyeti ortaya koyduğunu ifade eden Bol, 2001 yılında açtıkları davayla enflasyon oranı üzerinde yapılan zammı iptal ettirdiklerini hatırlattı.

Haberin Devamı

tüketici tepkileri çığ gibi büyüyecek ve tüketiciler zamanı geldiğinde başta sandık olmak üzere konuyu yargıya götürmek, köprüden ve otoyollardan mümkün olduğunca az geçerek ya da köprülerde yavaş geçişler yaparak, gişelere bozuk para vererek demokratik tepkilerini koyacaklardır.”

TÜDER'İN AÇIKLAMASI

Tüketiciler Derneği'nden (TÜDER) yapılan yazılı açıklamada da otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 50 arasında zam yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Hükümet hedeflediği enflasyonu yaptığı zamlar, katladığı dolaylı vergilerle kendi çürütüyor. Benzin, doğalgaz, elektrik, iletişim, ulaşım fiyatları üzerindeki vergi yükleri ve zamlarla yaşam dayanılmaz oldu. Hükümeti, otoyol ve köprülere yapılan zammı geri çekmeye, bütçe açıklarını vatandaşın sırtından kapatmaya değil, gerçek çareler üretmeye çağırıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!