500 kişilik işe 5 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

500 kişilik işe 5 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 11:09

Özelleştirme süreci devam eden Halkbank'ın 500 banko elemanı almak için verdiği ilana başvuru süre dolmadan 5 bin başvuru alındı. Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bina sorunu nedeniyle İstanbul'a taşınma düşüncesini gerçekleştiremediklerini kaydetti.

Halk Bankası Genel Müdürü Aydın, bankanın 2005 yılı performansı ve 2006 yılı hedefleri konusunda düzenlediği basın toplantısında, bir yandan Pamukbank birleşmesiyle ilgili idari anlamda önemli bir yapılanma gerçekleştirirken, öte yandan, bilanço yapısını sektörün ve ekonominin gerektirdiği kriterlere yaklaştırmak için üst düzeyde çalışma temposu ortaya konulduğu ifade etti.

531 MİLYON YTL NET KAR

Görev zararı karşılığı aldıkları kağıtların bilanço içindeki payının yüzde 50'nin altına gerilediğini anlatan Aydın, buna karşılık alım satım amaçlı menkul kıymetlerde büyük artış sağladıklarını kaydetti. Geçen yılın ikinci yarısı ile birlikte, Pamukbank ile birleşmenin sıkıntılarını bitirip 'sahaya indiklerini' vurgulayan Aydın, kredilerde yüzde 44 artış sağlayarak, 4 milyar 298 milyon YTL'den 6 milyar 199 milyon YTL'ye ulaştıklarını açıkladı. Hüseyin Aydın, kredilerin yüzde 14'ünün bireysel kredilerden oluştuğunu, geri kalanın ise yatırım ve üretime kullandırıldığını vurguladı.

Banka'nın 2004 yılında 527 milyon YTL olan karının geçen yıl 531 milyon YTL'ye çıktığını da ifade eden Aydın, Pamukbank birleşmesi nedeniyle, iki binaya kira ödemek gibi, ciddi operasyonel yükler nedeniyle kar artışı sağlanamadığını kaydetti ve “Bu yıl, geçen yıl karının yüzde 50 üzerinde bir karlılık bekliyoruz” dedi. Son günlerdeki kredi kartı tartışmalarına da değinen Aydın, 2005 yılında takibe düşen 12 bin kişinin 16 milyon YTL dolayında borcu bulunduğunu, sektörün en ucuz faizi ile kredi kartı kullandırdıklarını söyledi.

BİRLEŞMENİN MALİYETİ 100 MİLYON YTL

Banka'nın özelleştirilmesi için Hazine, Özelleştirme İdaresi ve kendilerinin birlikte çalıştığını hatırlatan Aydın, “Danışman firma kısa süreci içinde belirlenecek. Çalışmalarda son aşamaya gelindi” dedi. Aydın, 2006 yılında kredilerin 6.2 milyar YTL'den 10.5 milyar YTL'ye çıkarılmasının hedeflendiğini de açıkladı.
Pamukbank ile birleşme konusunda da Aydın, bunun başarılı şekilde gerçekleştiğini belirtirken, “birleştik hem de çok güzel birleştik” ifadesini kullandı. Aydın birleşmenin maliyetine ilişkin, “100 milyon YTL'nin altında olmayan bir rakamdır” cevabını verdi.

İSTANBUL'A TAŞINMAK İSTİYORUZ

İstanbul'a taşınma konusunda ise Aydın, İstanbul'un mali sektör için ideal bir şehir olduğunu belirtirken, böyle bir konunun gündemlerinde olduğunu, ancak bina sorunu nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini kaydetti.
Taşınmanın yeni operasyonel yükler anlamına geldiğini anlatan Aydın, “yeni operasyonel yükler almak istemiyoruz. Bina işini çözdüğümüzde düşünüyoruz” dedi. Halkbank için birebir talep gelmediğini, ancak Türkiye'deki bankalar için ciddi bir talep bulunduğunu anlatan Aydın, “Burada ekmek var, dolayısıyla buraya talep devam edecek. Bunun bir bölümü de bize yansıyacak. Ciddi anlamda talep olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

BANKA 500 PERSONEL ALIYOR

Bu arada Banka'nın 500 banko elemanı almak için ilanlar verdiğini kaydeden Aydın, 15 Şubat'ta sona erecek başvuru süresi öncesinde 5 bin başvuru aldıklarını açıkladı. Nokta tayin ve 5 yıl bulunduğu yerde hizmet kaydıyla alınacak elemanların lise veya 2 yılık yüksek okul mezunu olmaları ve KPSS sınavından 70 ve üzerinde almaları gerekiyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci de, Halkbank'ın 68. yılında, ”kar üreten, özelleştirmeye hazır” bir banka olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!