50 bin kişi GSM’in geleceğini tartıştı

Güncelleme Tarihi:

50 bin kişi GSM’in geleceğini tartıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 00:00

3GSM Dünya Kongresi’nde konuşan Ericsson İcra Kurulu Başkanı Carl-Henric Svanberg, mobil uygulamlarda HSDPA’in (yüksek hızda veri yükleme) çok önemli bir adım olduğunu belirterek, IMS’i (cep telefonundan anında mesajlaşma) geleceğin teknolojisi olarak tanımladı.

İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen 3GSM Dünya Kongresi, 50 bin kişilik rekor katılımla tamamlandı. 13-16 Subat tarihleri arasında yapılan kongrede, cep telefonu uzerinden hızlı genişbant anlamına gelen HSDPA, cep telefonundan anında mesajlasma, 3G, interoperability (operatorler arasi ağ) konuları odak noktası oldu.

MOBİL EĞLENCE: Kongrenin son gününde düzenlenen 3G Evrimi konulu konferansta konusan Orange Group CEO’su Sanjiv Ahuja, mobil eğlencenin büyük potansiyel vaat ettiğini belirterek, abonelerinin mobil müzik ve TV ile ilgilerini çekip, onları mobil eğlenceye kilitlediklerini söyledi. Bu şekilde müşterilerinin kalp ve beynini kazanmayı istediklerini ifade etti.

GSM zirvesinde cep telefonları kilitlendi

GSM kongresinde cep telefonlarından görüşmede yaşanan sorunlar dikkat çekti Kongrede roaming hatlarındaki doluluk nedeniyle telefon görüşmelerinde sorunlar yaşandı.

China Telecom, ilk defa bu kongreyle uluslararası bir kongreye katılmış oldu.

Turkcell Genel Müdürü ve GSM Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar, kongrede MMS konusunda sunum yaptı.

UMA, HSDPA’li cep telefonları fuarı ziyaret edenlerin odak noktasıydı.

Kongre ve fuara 962 sirket katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!