5.vites

Güncelleme Tarihi:

5.vites
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 1998 00:00

Ufuk SANDIK
Haberin Devamı

Yeni Astra dünyayı 228 kez dolaştı

Yeni Opel Astra, daha satışa sunulmadan dünyanın çevresini 228 kez dolaştı. Astra'nın her yolda, 13 deneme sahasında ve yarış pistlerinde en zor testlere tabi tutulan 600'den fazla test aracı, tam 9.14 milyon kilometre yol katetti. Bu test programında Astra; çeşitli Avrupa ülkelerinde düzenlenen seyahatlerin yanı sıra ABD, Brezilya, Japonya, Tayvan ve Avustralya'nın zorlu ve sıcak koşullarında testlere tabi tutuldu. Bu testler sırasında Astra'nın debriyajı 152 bin, freni 150 bin kez harekete geçti, kontağı ise 35 bin 500 kez açıldı.

12 YIL GARANTİ

Paslanmaya karşı 12 yıl garantili olan Opel Astra'da kullanılan yüksek kaliteli çelikler sayesinde aracın burulmaya karşı sağlamlığı ve bükülmeye karşı direnci hemen hemen iki kat artırıldı. Hafif ağırlıkta yapı ve alüminyum ve mangezyum elemanlarının kullanılması Astra'nın ağırlığını düşürürken, aracın performansı artırıyor, yakıt tüketimini ise azaltıyor. Yeni Astra'da Avrupa'da 65 beygir gücünden 136 beygir gücüne kadar 6 değişik benzinli ve 68 beygir gücünden 82 beygir gücüne kadar 2 değişik dizel motor seçenekleri var.

ADRES SORMAYA GEREK YOK

Yeni Astra'da opsiyonel olarak bulunan GBS (Global Positioning Satellite/Global Yer Bulma Uydusu) ile sürücünün bulunduğu yer her zaman belirlenebiliyor. Sürücü bu sistem sayesinde yol hakkında ayrıntılı bilgi alırken, adres sormadan, haritaya bakmadan gideceği yere ulaşabiliyor. Sürücü, gidilecek yere ait bilgileri sisteme girdikten sonra sesli ya da yazılı olarak yolu izleyebiliyor. Sistem, sürücüye takip etmesi gereken yolu ayrıntılı olarak veriyor. Uydu bağlantısı sayesinde yol durumu hakkında bilgi alan sistem, yolda tıkanıklık ya da trafik kazası varsa, sürücüyü alternatif yollara yönlendiriyor.

Toyota'nın Avrupalı otomobili

TOYOTA'nın yeni modeli Avensis 18 Mart'ta Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunuldu. Türk kullanıcılarına 9 renk seçeneğinde, düz ve otomatik olarak 2 versiyonda sunulan Avensis, Toyota'nın Avrupa doğumlu otomobili. Avrupa pazarlarındaki tasarım eğilimleri ve kullanıcı tercihleriyle Avrupa için özel tasarlanan bu araç, belirgin hatlarıyla öne çıkan motor kaputu, geniş ve ferah iç mekan, inme-binmeyi kolaylaştıran özenli kapı dizaynı ile dikkat çekiyor. Avensis özel tasarımı, aksesuar zenginliği ve üstün konfor özellikleriyle sürüş zevkini de artırıyor. Avensis 2.0 litrelik 4 silindirli 1998 cc., üstten çift eksantrikli 16 supaplı, 128 PS gücünde motoru ve çok noktadan elektronik yaktı enjeksiyon sistemiyle motor performansı yüksek ve yakıt tüketimi düşük bir otomobil.

Rolls Royce'un yeni

hedefi ABD pazarı

ROLLS Royce'un BMW'ye satışı dünya otomobil çevrelerinde tartışılmaya devam ederken, BMW'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Pischetsrieder Rolls Royce'un yeni hedeflerini açıkladı. Dünyanın en pahalı ve en lüks otomobilleri Rolls Royce'un yeni hedefi 400 bin adetlik ABD pazarına girmek. ABD dünyanın en büyük lüks otomobil pazarı. Dünya lüks otomobil pazarında yılda 530 bin araç satılırken,

sadece ABD'de satılan lüks otomobil sayısı 400 bin adet. Yıllık üretimi 2 bin adet olan Rolls Royce'un Amerikan pazarına satışı ise yılda 454 adet. Amaçlarının üretimi artırarak, satışları hızlandırmak olduğunu belirterek Pischetsrieder ABD pazarında güçlü pazarlama firmalarıyla işbirliği yapacaklarını açıkladı. ABD lüks otomobil pazarında General Motors ve Lincoln oldukça iyi bir pazar payına sahipler.

Citroen'den marş

motorsuz otomobil

CİTROEN, 2000 yılında uygulamaya geçecek yeni buluşunu tanıttı. Citroen'in ‘‘Dynalto’’ adı verilen ve yakıt tasarrufu sağlayan bu sistemi, motor devreye girmeden, yanma odalarında benzin karışımı ile motor çalışmaya başlamadan önce elektrik gücü desteği ile motorun çalışmasını sağlıyor. Dynalto tek gövde içinde şanzıman ile motorun arasına yerleştirilerek marş motorunu ve şarj alternatörünü ortadan kaldırıyor. Bu sistemin yeniliği motoru elektrik enerjisi ile çalıştırması. Yaklaşık 700 devire ulaşıldığında motor esas fonksiyonları ile çalışmaya başlıyor. Klasik marş sistemi motoru çalıştırmak için yaklaşık 3 saniye harcarken Dynalto, bu zamanı saniyenin 1'de 10'una indiriyor. Ayrıca araç kırmızı ışıkta veya yoğun trafikte durduğunda 2 saniye içinde motor otomatik olarak devreden çıkıyor ve vitese atılması ile araç normal seyrine devam ediyor. Bu sistem sayesinde motorun düz kalkışlarda ve çalıştırmalarda harcadığı enerji azalıyor yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlıyor.

OTO KISALAR

OPEL 1 milyonuncu Vectra'yı üretti. İlk kez 1995 yılı sonbaharında tanıtılan ‘‘Sedan’’, ‘‘Hatcback’’ ve ‘‘Staion wagon’’ modelleriyle 400 bin müşteri kazanan Opel Vectra'nın pazar payı yüzde 13.2'ye ulaştı. Opel Vectra, Zürih, Belçika, İngiltere ve Türkiye'deki tesislerinde günde yaklaşık 2 bin adet üretiliyor.

SCHWEPPES Formula 1'in bu sezonki en büyük şampiyon adayları arasında yer alan McLaren Mercedes'le üç yıllık bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Buna göre Schweppes markası bu yıldan itibaren McLaren Mercedes takımının Resmi Alkolsüz İçecek Ortağı olarak anılacak. McLaren Mercedes, takımında Mika Hakkinen ve David Coulthard yarışıyorlar.

NİSSAN, şubat ayında Avrupa'daki satışlarını yüzde 14.6 oranında artırdı. Nissan'ın satışları 41 bin 346 adete ulaştı. Şubat ayında en çok Almera ve Micra modelleri satıldı. Micra'nın satışları bir önceki yıla göre yüzde 20.7, Almera'nın satışları ise yüzde 40.2 oranında arttı.

1996 Avrupa Kalite Büyük Ödülü sahibi Brisa, geçtiğimiz günlerde Mercedes-Benz'e ev sahipliği yaptı. Mercedes'in dünyanın çeşitli yerlerindeki fabrikalarının satın alma yöneticileri, Brisa fabrikasında incelemelerde bulundu.

TOYOTASA müşterilerini en mutlu eden yetkili satıcılarını ödüllendirdi. Müşteri ilişkileri, satış, servis ve yedek parça hizmeti konularında müşteri memnuniyetini en iyi şekilde sağlayan 24 yetkili satıcı, onur plaketi ve seyahat kazandı.

OPET Petrolcülük ‘‘Türkiye Karting Şampiyonası’’na sponsor oldu. Opet, son yıllarda popüler olan, bu yıl Tuzla'da; 17 Mayıs, 21 Haziran, 5 Temmuz, 6 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinde yapılacak Türkiye Karting Şampiyonası'nda sponsorluk yapacak.

DOĞUŞ Holding bünyesinde faaliyet gösteren Doğuşmotor Servis ve Ticaret A.Ş. Türkiye otomotiv sektöründe ISO 9002 Kalite Belgesi'ni almaya hak kazanan ilk firma oldu. Doğuşmotor, Audi ve Porsche'nin Türkiye Distribütörlüğü'nü yapıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!