5 milyon dolarlık kredi geliyor

Güncelleme Tarihi:

5 milyon dolarlık kredi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

IMF-Dünya Bankası'nın yıllık toplantısında Devlet Bakanı Önal'ın her iki kurumla yaptığı görüşmelerden Türkiye'ye yönelik 5 milyon dolarlık kredi gündeme geldi

Prag'da gerçekleşen IMF-Dünya Bankası toplantısında Devlet Bakanı Önal, Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn ve IMF Başkan Yardımcısı Fisher ile biraraya geldi. Görüşmelerde Türkiye'deki ekonomik program üzerinde duruldu.

Ekonomik programın gidişatında beklenmeyen sorunların çıktığına dikkat çeken Önal, yüksek petrol fiyatları, dalgalanan euro/dolar paritesi ve doğal afetleri bu sorunlar arasında sıraladı. Önal sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik programın yürüyebilmesi için uluslararası finans piyasalarında reytinginizin iyi olması, tam olması gerekiyor. Çünkü sadece yardımlarla bu işi çözmek mümkün değildir. Bu piyasadan Hazinenizin, vadeli piyasalarınızın, bankaların ve reel sektörünüzün uygun koşullu kredi bulabilmesi lazım deniyor. Bunun için her şeyin gerçekleşmesini bu piyasalar yakından izlemektedir."

Devlet Bakanı Önal, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye yönelik olarak yeni bir kredi paketini gündeme getirdiğini belirtti. Ülke Yardım Stratejisi (CAS) adı verilen çalışmalar sonucunda 3 yıl içinde 5 milyar dolarlık krediye ek olarak 500 milyon dolarlık acil destek kredisinin de olabileceğine dikkat çekiliyor. Dünya Bankası eğer yapılanları yeterli bulmazsa krediyi 1 milyar dolarda bırakacak.

Bu kredinin sadece fikir aşamasında bulunduğunu belirten Önal, "Görüşmeleri teknisyenler yapacak ve içeriğini, çerçevenin belirlenmesini ortaya koyacaklar. Burada söylenen rakamlar da, çerçeve de, şu anda net şeyler değil görüşmeler sonucu ortaya çıkacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!