5 günü bulan bayram tatilinde yüksek hızlı trenler (YHT)'ler toplam 54 bin yolcu taşıdı

Güncelleme Tarihi:

5 günü bulan bayram tatilinde yüksek hızlı trenler (YHT)ler toplam 54 bin yolcu taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 12:29

5 günü bulan bayram tatilinde yüksek hızlı trenler (YHT)'ler toplam 54 bin yolcu taşıdı. 25 Temmuz'da açılan ve 1 hafta ücretsiz olacağı duyurulan Ankara-İstanbul hızlı treninin tüm biletleri ilk günden tükendi . Ankara-İstanbul YHT ile bayram tatili süresince 24 bin 156 kişi seyahat etti. Öte yandan TCDD'nin bayramda taşıdığı yolcu sayısı 1,3 milyona ulaştı.

Haberin Devamı

Ankara'dan, İstanbul, Eskişehir ve Konya ve Eskişehir'den Konya'ya karşılıklı sefer yapan yüksek hızlı trenler (YHT), bayram tatilinde 54 bin 98 yolcu taşıdı. 25 Temmuz'da açılan 1 hafta ücretsiz olacağı duyurulan Ankara-İstanbul YHT'nin tüm biletleri ilk günden tükendi. Ankara-İstanbul YHT ile bayram tatili süresince 24 bin 156 kişi yolculuk etti. TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 26-30 Temmuz tarihleri arasında karşılıklı 32 sefer düzenlenen Ankara-Eskişehir trenlerinde ise 11 bin 732 yolcu seyahat etti. Ankara-Konya hattında da 5 günlük tatil süresince karşılıklı 56 sefer düzenlenirken, YHT'ler bu hatta toplam 15 bin 464 yolcu taşıdı. Eskişehir-Konya arasında düzenlenen 16 seferde ise 2 bin 746 kişi seyahat için YHT'leri tercih etti.

Haberin Devamı

Ankara-İstanbul YHT'ler doldu, taştı

Ankara-İstanbul YHT'lerde ise adeta iğne atsan yere düşmedi. Vatandaşlar, 27 Temmuz pazar günü ilk seferini yapan YHT'lere büyük ilgi gösterdi. Bu hatta, 3 Ağustos pazar gününe kadarki ücretsiz tüm biletler ilk günden tükendi. Günlük karşılıklı 12 seferden 4 gün boyunca toplam 48 sefer gerçekleştirilen hatta, toplam 24 bin 156 yolcu taşındı. Böylece 4 YHT hattında karşılıklı gerçekleştirilen 152 seferde toplam 54 bin 98 yolcu seyahat etti.

Günde 50 bin yolcu hedefi

Ankara-İstanbul YHT'nin seferlere başladığı gün Ankara Gar'da vatandaşlarla görüşen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, seferlerin ücretsiz olması ve ilk seferin bayram dönemine denk gelmesi dolayısıyla talebin arttığına dikkati çekmişti. Bazı vatandaşların bilet alabilmek için 1 gün önce gara gelerek sıra beklediğini ifade eden Karaman, aşırı yoğunluğa ve uzun kuyruklara rağmen, görüştüğü vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını belirtmişti. Karaman, aldıkları tek şikayetin bilet yetersizliği olduğunu kayderek, Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta günde 5 bin yolcu taşımayı planladıklarını ifade etmiş ve ilerleyen dönemlerde bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!