5 bin okul servisi takip ediliyor

Güncelleme Tarihi:

5 bin okul servisi takip ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 02:04

Servis şoförlerinin velilerden gelen “Araç neden geç kaldı”, “Servis kaç dakika sonra burada olur” gibi telefonları artık tarih oldu. Çocuğunu servisle okula gönderen veli artık internet üzerinden servis aracının nerede olduğunu takip edebilecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaklaşık 5 bin öğrenci okula servis aracıyla gidiyor. Çocuklarını sürekli merak eden ebeveynler için Arvento isimli şirket, ‘Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi’ni piyasaya sürdü. Sistem sayesinde servis aracının hareket saatleri, servise binecek öğrencilerin saat kaçta hangi noktadan alınacakları, bu öğrencilerin okula ve eve varış saatleri, servis aracının duraklama yaptığı yerler ve duraklama süreleri gibi bilgiler anında görülebiliyor.

İNTERNETTEN TAKİP

Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, evinde, işyerinde ve cep telefonunda internet olan velinin, servis araçlarına yerleştirilen ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde bu bilgileri anında temin edebileceğini belirtti. Hıncal ayrıca, sistemin en büyük özelliğinin servisin eve yaklaştığı sırada velinin cep telefonuna atılacak SMS olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!