5 başarılı Türk girişiminin merak edilenleri

Güncelleme Tarihi:

5 başarılı Türk girişiminin merak edilenleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 14:30

Hayatımızda teknolojinin önemli hale gelmesiyle şirketleri değil girişimleri konuşuyoruz. İşte başarılı Türk girişimler ve merak edilenleri...

Haberin Devamı

Teknoloji çağında girişimler daha da önemli hale geliyor. Başta Silikon Vadisi’nden dünyanın her yerine hayat kolaylaştıran, alışkanlıklarımızı değiştiren girişimler gelişmeye devam ediyor. İşte başarılı Türk girişimlerinden bazıları...

1. Udemy: Eren Bali’nin kurmuş olduğu Udemy, Silikon Vadisi’nde yatırımcıların gözdesi. Kurucusu ve CEO’su olduğu Udemy.com’un başarı hikayesinde Bali, 50’den fazla girişimcinin reddetmesine rağmen projelerine olan inançlarını kaybetmediklerini vurguluyor. Udemy.com “öğrenme yoluyla hayatlarımızı geliştiriyoruz” sloganı olan, eğitimi gelecek nesiller için kolaylaştırmak amaçlı farklı alanlarda binlerce dersin verilebildiği bir platform ve 12 milyon dolar değerinde.

2. Yemeksepeti: Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın dünyanın en iyi CEOları arasında gösteriliyor. E-ticaretteki gelişimleri inceleyen Aydın Türkiye’nin ilk girişimlerinden biri olan Yemeksepeti.com'u kurdu. Birkaç yıl içinde en büyük online yemek siparişi platformu haline gelen Yemeksepeti.com'un 589 milyon dolara satılması büyük ses getirdi. Aydın hala sattığı şirketin CEO’luğunu yapıyor.

Haberin Devamı

3. Getir: Yandex'in kurucusunun da bulunduğu “Getir” projesi Türk Girişimci Nazım Salur’a ait. Getir, dünyada 10 dakikada ürün teslim edebilen tek şirkettir. Projenin en önemli özelliği ise iş modeli olarak dünyada bir ilk olmasıdır. “Yılın Erkek Girişimcisi” ödülünü alan Salur zamanın paradan daha önemli unsur olduğunu söylüyor.

4. Score Beyond: Amazon Kindle’da ürün geliştirme müdürlüğü yapmış Emrecan Doğan insanların okuma alışkanlıklarını analiz ederek geliştirmeyi amaçlamıştır. Eşi TOEFL sınavlarına çalışırken Emrecan Doğan’ın aklına güzel bir fikir gelir: Sınav hazırlık uygulaması yazmak. Böylece 2012'de hazırlanan ve 121 ülkede öğrencilerin ABD üniversitelerine girebilmek için kullandığı bir uygulamayı geliştirir.

5. CivicSolar: ABD-nin en büyük güneş enerjisi ekipmanı dağıtıcılarından birini Kerim Baran kurmuştur. Büyük Güneş parkı projelerini inşa eden Kerim Baran güneş enerjisinin bugünkü yüzde 1 payının 15 sene sonra yüzde 50'nin üzerinde olacağını belirtiyor. Bu, arabaların sadece güneş enerjisi ile çalışacağı anlamına gelir. Kerim Baran aynı zamanda bir zamanların popüler sitesi Yonja’nın kurucusu.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!