4x4 rekabeti tam gaz

Güncelleme Tarihi:

4x4 rekabeti tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Toyota RAV 4 yenilendi

TOYOTA'nın hafif arazi araçları segmentindeki temsilcisi RAV 4 yenilendi. Tepeden tırnağa yenilenen RAV 4 daha geniş iç mekana ve daha yüksek performansa sahip. Ağustos ayında Toyotasa tarafından Türkiye'ye 5 kapılı karoseri versiyonuyla ithal edilecek olan yeni RAV 4'te sürekli dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra düz ve otomatik vites seçenekleri bulunuyor.

Yeni RAV 4'ün 150 beygir gücündeki, 2.0 litre hacimli yeni VVT-i ‘‘Düşünen Motor’’u 150 beygir gücünde. Yeni RAV 4'te yeni geliştirilen ABS fren sistemine EBD fren gücü dağıtıcısı ilave edilmiş. Ayrıca yürür aksamda kullanılan dört disk fren sistemi sürüş dinamiği sağlıyor. Yeni geliştirilen viskoz merkezi diferansiyel kilit sistemi ise kaygan zemin koşullarında otomatik olarak devreye giriyor. Ayrıca RAV 4 için yeni geliştirilen Süper Elektronik Kontrollü Otomatik Şanzıman (SüperECT) sayesinde, otomatik vitesli RAV 4 düz vitesli modele yakın performans gösterebiliyor. Dingil mesafesinin 80 mm uzatılması, yeni RAV 4'ün iç mekan konforunun ve özellikle arka koltuklarda diz mesafesinin arttırılmasını sağlamış. Büyük eşyaların taşınmasını kolaylaştırmak için arka koltuklara, tamamen sökülebilme özelliği ilave edilmiş

Mitsubishi Pinin Türkiye’de

MİTSUBİSHİ Motors'un yeni 4x4 aracı Pajero Pinin, Pilsa A.Ş. Otomotiv Grubu tarafından Türkiye'deki otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Yeni Pajero Pinin, gücü, performansı ve kompakt yapısıyla dikkat çekiyor.

Pajero Pinin, off-road performansının yanı sıra, İtalyan Pininfarina tarafından oluşturulan kompakt yapısı ve iç dizaynı ile de dikkat çekiyor. Pajero Pinin aynı zamanda, Mitsubishi Motors'un tescilli markası olan GDI (Gasoline Direct Injection) ‘‘Doğrudan Benzin Püskürtmeli’’ motor teknolojisine sahip ilk off-road aracı olma özelliği taşıyor. Pajero Pinin yüksek oturma pozisyonu sayesinde sürücüye geniş ve hakim bir görüş açısı sunarak şehiriçi trafiğinde kolay ve güvenli sürüş imkanı yaratıyor. Pajero Pinin'in konfor ve fonksiyonellik açısından diğer önemli özellikleri arasında, GDI ECO uyarı ışığı, takometre, hidrolik direksiyon, 5 yönde ayarlanabilir sürücü koltuğu, sunroof, sis farları, alüminyum alaşımlı jantlar, elektrikli ısıtmalı aynalar, dijital bilgi ekranı, yol bilgisayarı ve filtreli klima yer alıyor.

Mitsubishi Pinin'in 1.8 GDI motor, MT ve AT olmak üzere iki versiyonu satışa sunuluyor. Pinin'in anahtar teslim satış fiyatı 17.7 milyar lirayla 18.5 milyar lira arasında değişiyor.

Peugeot, pistte dünyayı 250 kez dolaştı

PSA Peugeot Citroen Grubu'nun iki test merkezinden biri olan Fransa Sochaux'da bulunan Belchamp tesislerinde yapılan sürüş testlerinde bugüne kadar 250 defa dünya turu gerçekleşti. Araçların dayanıklılığını ölçmek için yapılan testler sırasında Peugeot araçlarıyla 10 milyon km'nin üzerinde yol yapıldı. 1962 yılında faaliyete geçen Belchamp tesislerinde, dayanıklılık, sürüş keyfi, kullanım keyfi ve güvenlik konularında testler yapılıyor. Her türlü yol koşullarının canlandırılabildiği tesislerde, kötü taşlı, engelli orta dereceli pist, hızlandırılmış paslanma ve aşınma pisti, dışarıdan gelen sesin ölçümü için pist, çeşitli yokuşlar, patinaj ve toprak pistler bulunuyor. Bunun dışında motor ve aksamlar için de test imkanları var. 40 adet benzin ve dizel motor güç ölçüm tertibatı, 7 hava kirliliği önleme, 4 adet çevre kirliliği ölçümü yapan laboratuvar hizmet veriyor. Belchamp tesislerinde 1998 yılında açılışı yapılan şehir parkuru, şehiriçi trafiğinin gerçek bir örneği olarak gösteriliyor. 3.3 km'lik bir mesafelik bu parkurda, 17 vites tabelası, 13 trafik lambası, tümsekler, 2 kavşak ve bir manevra alanında oluşuyor. Bu parkurda, araçların şehiriçi trafiğindeki dayanıklılığı ve performansı ölçülüyor. Test edilen her araç için 40 bin defa duruş, 130 bin fren, 145 bin vites değişikliği, 27 bin 600 geri vites denemesi yapılıyor.

VW, Skoda'nın tamamını aldı

SKODA'nın yüzde 70 hissesine sahip olan Volkswagen Grubu, Çek Cumhuriyeti Hükümeti'nin elinde bulundurduğu yüzde 30 oranındaki hisseyi de alarak Skoda Auto'nun tamamına sahip oldu. Volkswagen Grubu, yüzde 30 oranındaki hisse için 650 milyon mark ödeyecek. Skoda Auto S.A., 2004 yılına kadar yeni ürünler ve üretim çalışmaları için 3.5 milyar marklık yatırım yapmayı hedefliyor.

DOĞUŞ Ağır Vasıta Servis ve Ticaret A.Ş. güvencesi ile satışa sunulan ve İsveç kökenli dünyanın önde gelen ağır ticari araç üreticisi Scania, 16 ton ve üzeri ithal araç pazarında üçüncü kez lider oldu.

BP Türkiye, depremden hasar gören Düzce Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile yeniden inşa ediyor.

FORD Motor Company ve Ford Otosan tarafından Gölcük’te yaptırılan 116 konut, depremzedelere tahsis edilecek.

PİRELLİ P 6000 Powergy ve P 3000 Energy lastikleri Alman otomobil klübü ADAC tarafından en önemli lastik markalarının karşılaştırıldığı testte, üç kategoride en iyi sonuçları alan tek üretici ünvanını kazandı.

CITROEN, Fransız Günleri çerçevesinde,Türk Fransız Ticaret Odası'nın geleneksel gala gecesinde Fransa'nın ünlü sanatçısı Patricia Kaas'ı ağırladı. Kaas, havaalanında Citroen XM ile karşılandı.

Hyundai ile Euro 2000 heyecanı

EURO 2000 Futbol Şampiyonası resmi sponsoru Hyundai, 220 müşterini kupa maçlarını izlemek için Hollanda ve Belçika'ya götürdü. 220 talihli stadyumda Türk Milli takımını desteklerken, kupa heyecanını da yerinde yaşama fırsatı buldular. Hyundai Assan Genel Müdürü Selim Arseven, Hyundai'nin 2002’de düzenlenecek Dünya Kupası'nın da resmi sponsorluğunu aldığını açıkladı. Bu arada Hyundai'nin milli takımı desteklemek amacıyla hazırladığı ve 10 binin üzerinde taraftarın imzaladığı Dev Dilek Topu, Türk milli takımının maçları sırasında sahanın girişinde sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!