4X4 lüks sınıfın Otobil adayları

Güncelleme Tarihi:

4X4 lüks sınıfın Otobil adayları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 22:26

AUDI Q7

Audi’nin SUV segmentine giriÅŸ yaptığı modeli Q7, uzun boyu ve sunduÄŸu geniÅŸ iç mekan ile dikkat çekiyor. 7 kiÅŸiye kadar oturma alanı sunabilen araç, konforlu yolculuklara da olanak tanıyor. Bir çok elektronik kontrolü içinde barındıran MMI sistemi sayesinde sade bir kokpite sahip olan Q7, biri benzinli diÄŸeri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneÄŸi ile Türkiye’ye getiriliyor. 3.0 litre hacmindeki dizel motor 233 beygir güç üretirken; 4.2 litre hacmindeki benzinli motor ise maksimum 350 beygir güç üretiyor.Â

JEEP COMMENDER

Jeep ailesinin en büyük üyesi olan Commender, köşeli hatları ile eski Amerikan 4X4’lerine gönderme yapıyor. Geniş iç mekanı sayesinde 7 kişiye oturma alanı sunabilen Commender, iç mekanda sunduğu lüks ile de dikkat çekiyor. ’Limited’ isimli tek donanım seçeneği ile satılan araç biri dizel biri benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip. 3.0 litre hacmindeki dizel motor 218 beygir güç üretirken 5.7 litrelik benzinli motor 326 beygir güç üretiyor. Her iki modelde de 5 ileri manuel kullanıma da imkan tanıyan otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

MITSUBISHI PAJERO

Mitsubishi’nin yıllar boyunca edindiği ralli tecrübesini yansıtarak ürettiği başarılı 4X4 modeli Pajero, sunduğu off-road özellikleri ve konforu ile dikkat çekiyor. 3.2 litrelik dizel motor seçeneği ile Türkiye’ye ithal edilen Pajero’da, 5 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. 163 beygir gücündeki bu motor tecrübeli off-road aracına yeterli performansı sağlıyor. 7 kişilik oturma düzenine sahip olan Pajero, safkan bir 4X4 olmasının yanı sıra şehir içinde ve uzun yolculuklarda sunduğu konfor ile dikkat çekiyor.

PORSCHE CAYENNE

Yüksek konfor ve güvenlik donanımlarına sahip olan Porsche Cayenne, tamamen şehirli bir 4X4. Bu durumu büyük jantları ve asfalt lastikleri ile belli eden Cayenne, taşıdığı markanın imajına uygun olarak, performanslı motorlarla donatılıyor. Porsche Cayenne Türkiye’de üç motor versiyonu ile satılıyor. 3.2 litre hacimli V6 motora sahip Cayenne 250 beygir, 4.5 litrelik V8 motora sahip Cayenne S ise 340 beygir gücünde.

RANGE ROVER SPORT

Land Rover ailesinin beşinci üyesi olan Range Rover Sport’un en üst modelinde bulunan Supercharge ile 4.2 litrelik motor, 390 beygir güç üretiyor. Bu güç tüm modellerde standart olarak sunulan 6 ileri vitesli, ’Command-ShiftTM’ ve ’Intelligent-Shift’ özellikli bir şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor. Ayrıca, 4.4 litre 300 beygir benzinli ve 2.7 litre 190 beygir dizel motor seçenekleri de bulunan Range Rover Sport’ta gövde hareketlerini sürekli olarak kontrol ve optimize eden ’Dynamic Response’ sistemi de yer alıyor.

SUBARU TRIBECA

İlk olarak Kuzey Amerika pazarı için üretilen Tribeca modeli, Subaru’nun amiral gemisi olma özelliğini taşıyor. Marka’nın lüks 4X4 segmentindeki ilk temsilcisi olma özelliğini taşıyan araç, farklı bir iç mekana sahip. 3.0 litre hacmindeki benzinli boxer motor ile getirilen araç 245 beygir güç üretiyor. 5 ileri otomatik şanzımanla gücünü 4 tekerleğine aktaran B9 Tribeca, markasını daha yükseklere taşımayı hedefliyor.

TOYOTA LAND CRUISER

Yüksek tavanı ve kuvvetli görünümü ile öne çıkan Land Cruiser, safkan bir 4X4 araç olmasının yanı sıra sunduğu yüksek konforla dikkat çekiyor. Land Cruiser, heybetli görünümünün getirdiği ağırlığına rağmen ağır arazi şartlarında bile başarılı bir şekilde ilerleyebilmesini sağlayan 4X4 sistemine sahip. 4.7 litre hacminde 8 silindirli ve 235 beygir güç üreten benzinli motor seçeneğinin yanı sıra araçta 4.2 litre 204 beygir gücünde bir de dizel motor seçeneği bulunuyor.

VOLKSWAGEN TOUAREG

Volkswagen’in SUV segmentindeki temsilcisi Touareg, sahip olduğu teknoloji ve konfor ile sınıfının önemli modelleri arasında yer alıyor. Sade tasarımlı ve ehlileştirilmiş izlenimi veren rakiplerinin aksine çok daha agresif ve sportif görüyor. Geniş iç mekanında konfora ve güvenliğe yönelik bir çok özellik barındıran VW Touareg’de 2.5 litre 174 beygir, 3.0 litre 225 beygir ve 5.0 litre 313 beygir gücünde dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 3.2 litre 220 beygir gücünde bir de benzinli motor seçeneği mevcut.

VOLVO XC90

Binek otomobil platformu kullanılarak üretilen XC90, Volvo’nun ilk SUV (Sport Utility Vehicle) aracı olma özelliğini taşıyor. Esnek oturma düzeni sayesinde, yolcu kapasitesi 7 kişiye kadar yükselebiliyor. Kısa bir süre önce yenilenerek daha taze bir yüze kavuşan XC90, yenilenen motor seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Geniş iç mekanı rahat bir oturma alanı sunabilen XC90, üçü benzinli biri dizel olmak üzere toplam 4 farklı motor seçeneğine sahip. Benzinli motorlar 210, 238 ve 315 beygir güç üretirken dizel motor 185 beygir güce sahip.

BMW X5

BMW’nin başarılı satış rakamlarına ulaşan sportif 4X4’ü X5, ilk olarak 2000 yılında yollara çıktı. Büyük boyutları ile cüsseli bir 4X4 olan BMW X5, bu büyük boyutları sayesinde kullanıcılarına da oldukça geniş bir iç mekan sunuyor. X5’te üçü benzinli olmak üzere toplam 4 motor seçeneği bulunuyor. Bu motorlar 3.0 litre 231 beygir, 4.4 litre 320 beygir, 4.8 litre 360 beygir benzinli ve 3.0 litre 218 beygir dizel. Bütün motor seçeneklerinde 6 ileri otomatik şanzıman standart olarak yer alıyor.

MERCEDES ML SERÄ°SÄ°

Mercedes’in lüks 4X4’ü olan ML Serisi, yenilenerek daha başarılı bir tasarıma kavuştu. Yatık ön cam, çamurluklar, arkaya doğru yükselen omuz çizgileriyle sportif bir görünüm sergileyen yeni ML Serisi, selefinden çok daha büyük boyutlara sahip. Arazi kabiliyeti de artırılan araç, yarım metreyi aşan derinlikteki sudan rahatlıkla geçebiliyor. Araçta ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneği mevcut. ML serisindeki tüm motor seçenekleri, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ile standart olarak donatılmış.

NISSAN PATHFINDER

Nissan’ın Pathfinder modeli, 3’üncü nesliyle daha da büyük boyutlara ulaştı. İç mekanda sunduğu konfor özellikleri ile dikkat çeken Pathfinder tek motor seçeneği ile Türkiye’de satılıyor. Geri görüş kamerası ve anahtarsız çalıştırma sistemlerine sahip olan Pathfinder’de, 2.5 litre hacminde ve 174 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. 5 ileri otomatik şanzıman sistemine de sahip olan Pathfinder, heybetli görünümü ve standart donanımı ile sınıfının dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. Araçta 7 kişilik oturma düzeni oluşturulabiliyor.

JEEP GRAND CHEROKEE

Chrysler tarafından ilk kez 1992 yılında üretilen Jeep Grand Cherokee’nin üçüncü kuşak versiyonunu, yenilenen dış tasarımı ile daha dikkat çekici bir görünüme kavuştu. Grand Cherokee’de 3.0 litre CRD 218 beygir dizel, 4.7 litre 231 beygir ve 5.7 litre 326 beygir benzinli motorlar bulunuyor. Yeni Cherokee’de 5 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Jeep Grand Cherokee’de sunulan ’Quadra-Drive II’ sistemi, tam zamanlı dört tekerlek çekiş özelliği sağlıyor ve tekerleklerin kaymasını önceden saptayarak önleyebiliyor.

MERCEDES GL SERÄ°SÄ°

Mercedes’in tarihinin en büyük boyutlarına sahip ilk SUV (Sport Utility Vehicle) aracı olan GL, rahat ve geniş iç mekanı ile lüks otomobilleri kıskandıracak kadar konforlu ve her türlü off-road koşulunda yol alabilecek kadar kabiliyetli bir 4X4. GL Serisi’nde 3.0 litre hacmindeki 6 silindirli dizel motor görev yapıyor. Bu motor 224 beygir güç üretiyor. GL’de ’7G-Tronic’ isimli 7 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Manuel kullanıma da olanak tanıyan şanzıman, direksiyon üzerindeki düğmeler yardımıyla kumanda edilebiliyor.

NISSAN MURANO

Farklı tasarımı ile sınıfının en farklı modelleri arasında yer alan Murano, Crossover araçlardan ilham alınarak geliştirilmiş. Yenilikçi ve geniş bir iç mekana sahip olan araç konforlu yolculuklara olanak tanıyor. Hafif arazi koşullarında da ilerleyebilen Murano, tek motor ve donanım seçeneği ile satılıyor. Nissan’ın sportif modeli 350Z’ten türetilen 3.5 litre hacmindeki benzinli motor 234 beygir güç üretiyor. Murano, manuel kullanıma da olanak tanıyan 6 ileri şanzımanla gücünü yola aktarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!