4X4 lüks sınıfı adayları

Güncelleme Tarihi:

4X4 lüks sınıfı adayları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

AUDI Q7

Audi'nin SUV segmentine giriş yaptığı modeli Q7, uzun boyu ve sunduğu geniş iç mekan ile dikkat çekiyor. 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen araç, konforlu yolculuklara da olanak tanıyor. Bir çok elektronik kontrolü içinde barındıran MMI sistemi sayesinde sade bir kokpite sahip olan Q7, biri benzinli diğeri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile Türkiye'ye getiriliyor. 3.0 litre hacmindeki dizel motor 233 beygir güç üretirken; 4.2 litre hacmindeki benzinli motor ise maksimum 350 beygir güç üretiyor. Her iki motor versiyonunda da otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

BMW X5

BMW'nin başarılı satış rakamlarına ulaşan sportif 4X4'ü X5, ilk olarak 2000 yılında yollara çıktı. Tüm dünyada başarılı satış rakamlarına ulaşan BMW X5, ikinci nesli ile bu başarısını sürdürmek istiyor. Yenilenen tasarımı ve teknolojik özellikleri ile X5'te ikisi dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği görev yapıyor. 3.0 litre 231 beygir ve 3.0 litre çift turbo 286 beygir gücündeki dizel motorların dışında 4.8 litre hacminde ve 355 beygir gücünde bir de benzinli motor seçeneği bulunuyor.

JEEP GRAND CHEROKEE

Chrysler tarafından ilk kez 1992 yılında üretilen Jeep Grand Cherokee'nin üçüncü kuşak versiyonunu, yenilenen dış tasarımı ile daha dikkat çekici bir görünüme kavuştu. Grand Cherokee'de 3.0 litre CRD 218 beygir dizel, 4.7 litre 231 beygir ve 5.7 litre 326 beygir benzinli motorlar bulunuyor. Yeni Cherokee'de 5 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Jeep Grand Cherokee'de sunulan ’Quadra-Drive II’ sistemi, tam zamanlı dört tekerlek çekiş özelliği sağlıyor ve tekerleklerin kaymasını önceden saptayarak önleyebiliyor.

MERCEDES ML SERİSİ

Mercedes'in lüks 4X4'ü olan ML Serisi, yenilenerek daha başarılı bir tasarıma kavuştu. Yatık ön cam, çamurluklar, arkaya doğru yükselen omuz çizgileriyle sportif bir görünüm sergileyen yeni ML Serisi, selefinden çok daha büyük boyutlara sahip. Arazi kabiliyeti de artırılan araç, yarım metreyi aşan derinlikteki sudan rahatlıkla geçebiliyor. Araçta ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneği mevcut. ML serisindeki tüm motor seçenekleri, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ile standart olarak donatılmış.

MITSUBISHI PAJERO

Mitsubishi'nin yıllar boyunca edindiği ralli tecrübesini yansıtarak ürettiği başarılı 4X4 modeli Pajero, geçtiğimiz yıl geçirdiği makyaj operasyonu sonrasında daha çekici bir tasarıma kavuştu. 3.2 litre 170 beygir gücündeki dizel motor seçeneği ve Instyle adındaki tek donanım seçeneği ile Türkiye’ye ithal ediliyor. Pajero'da 5 ileri otomatik şanzıman görev yaparken; araç uzun dingil mesafesi ile 7 kişilik oturma düzeni sunuyor.

NISSAN MURANO

Farklı tasarımı ile ön plana çıkan Murano, crossover araçlardan ilham alınarak geliştirilmiş. Yenilikçi ve geniş bir iç mekana sahip olan araç konforlu yolculuklara olanak tanıyor. Hafif arazi koşullarında da ilerleyebilen Murano, tek motor ve donanım seçeneği ile satılıyor. Nissan'ın sportif modeli 350Z'ten türetilen 3.5 litre hacmindeki benzinli motor 234 beygir güç üretiyor. Murano, manuel kullanıma da olanak tanıyan 6 ileri şanzımanla gücünü yola aktarıyor.

PORSCHE CAYENNE TURBO

Yüksek konfor ve güvenlik donanımlarına sahip olan Porsche Cayenne, ikinci nesli ile de başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Tamamen asfalt kullanımı göz önüne alınarak geliştirilen süspansiyon sistemiyle Porsche Cayenne, tamamen şehirli bir 4X4. Bu durumu büyük jantları ve asfalt lastikleri ile belli eden Cayenne, taşıdığı markanın imajına uygun olarak, performanslı motorlarla donatılıyor. Porsche Cayenne Türkiye'de üç motor versiyonu ile satılıyor. 3.6 litre hacimli V6 motora sahip Cayenne 290 beygir, 4.8 litrelik V8 motora sahip Cayenne S ise 385 beygir gücünde. Aynı motorun turbo beslemeli versiyonuna sahip Cayenne Turbo ise 500 beygirlik gücü ile spor otomobillere meydan okuyor.

LAND ROVER RANGE ROVER

Land Rover ailesinin en köklü üyesi olan Range Rover, konforlu uzun yolculuklar için ideal bir araç olduğu kadar, günlük kullanım için de oldukça pratik çözümler üretiyor. En üst modelinde bulunan superchargeraşırı besleme sistemine sahip olan 4.2 litrelik motor, 390 beygir güç üretiyor. Bu güç tüm modellerde standart olarak sunulan 6 ileri vitesli, CommandShiftTM ve 'intelligent shift' özellikli bir şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor. Ayrıca, 3.6 litre hacmindeki dizel motor seçeneği de Range Rover’da, tercih edilebiliyor.

VW TOUAREG

Volkswagen'in SUV segmentindeki temsilcisi Touareg, sahip olduğu teknoloji ve konfor ile sınıfının önemli modelleri arasında yer alıyor. Bu yılın başında geçirdiği makyaj operasyonu sonucu daha taze bir görünüme kavuşan Touareg, geniş iç mekanında konfora ve güvenliğe yönelik bir çok özellik barındırıyor. Touareg'de 2.5 litre 174 beygir, 3.0 litre 225 beygir ve 5.0 litre 313 beygir gücünde dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 3.6 litre 280 beygir gücünde bir de benzinli motor seçeneği mevcut. Bütün motor seçeneklerinde 6 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!