Sizi 500 milyon dolarlık ’parça üssü’ yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sizi 500 milyon dolarlık ’parça üssü’ yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 00:00

Türkiye’nin üretim açısından çekici bir pozisyona sahip bulunduğunu ve üretimde pozitif bir pazar olarak gördüklerini belirten GM Avrupa Başkan Yardımcısı Jonathan Browning, "Türkiye’de satın alma ofisi kuracağız. Türk tedarikçilerden küresel sisteme akacak parçanın tutarı 500 milyon dolar olacak" dedi.

GENERAL Motors (GM) Avrupa Başkan Yardımcısı Jonathan Browning, Türkiye’yi kilit büyüme pazarlarından biri olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye en çok büyüdüğümüz 10 pazar arasında. Bu pazarda varlığımızı geliştirip, yeni ürünler getirmeyi planlıyoruz" dedi. Browning, Türkiye’de önceden montaj hatlarının bulunduğunu dile getirerek, Türkiye’nin üretim açısından çekici bir pozisyona sahip bulunduğunu ve ileride üretimde Türkiye’yi pozitif bir pazar olarak gördüklerini kaydetti. Browning, pazar büyüdükçe Türkiye’deki faaliyetlerinin de daha ilerleyeceğini aktardı.

YENİ SATIN ALMA OFİSİ:

Jonathan Browning, döviz kurlarıyla ilgili krize karşın Türkiye’nin toplu pazar harcamasında hálá bir önceki yıla göre istikrarlı olduğunu ifade etti. Türkiye’de insana, yeteneğe, pazara ve otomotiv altyapısına yatırım yapacaklarını vurgulayan Browning, "Şu ana kadar Türkiye’deki dağıtım ağına 100 milyon dolarlık yatırımımız var. Yıllık gerçekleştirdiğimiz satın alma miktarı 100-150 milyon dolar. Satın alma ihtiyacı nedeniyle yeni bir ofis kuracağız. Bu ofisle, Türkiye’de tedarikçilerden küresel sistemimize gidecek parçanın tutarı 2010 yılına kadar 500 milyon dolar olacak. İleride daha fazla tedarikçi ile çalışmak istiyoruz."

SATIŞLAR DÜŞER:

Türkiye’de yılın ikinci yarısında pazardan beklentileri konusundaki soruyu Browning, "Temmuzda satışlar düştü. Yılın genelinde ise, bir önceki yıla göre satışlarda yüzde 15-20 oranında düşüş bekliyoruz" şeklinde cevapladı. Browning, Nissan, Renault ve GM arasındaki birleşme görüşmeleri konusunda ise, şunları söyledi: "Bir grup bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyor. 14 Temmuz’dan itibaren 90 günün bitiminde bu konuda açıklama yapılacak. Nasıl bir işbirliğine gidileceğine bakılıyor."

1.1 MİLYAR DOLAR KÁR:

GM’in dünyadaki ikinci çeyrekteki finansal verileri hakkında da bilgi veren Jonathan Browning, yılın ilk yarısındaki faaliyet kárlarının 1.1 milyar dolar olduğunu, ancak Kuzey Amerika’daki yapılanma nedeniyle bu bölgede giderler nedeniyle faaliyet kárlarının çok hızlı değiştiğini aktardı. Browning, bu yılın ilk yarısında 106 milyar dolarlık satış yaptıklarını dile getirerek, GM Avrupa’nın 2000’den beri en karlı yılını yaşadığını ve bu yıl GM’in en iyi ikinci kárlı merkezi olduğu bilgisini verdi. Browning, marka olarak da Chevrolet ve Saab’ın rekor satış rakamları sağladığını, yeni ürünleri Astra’yı Londra’da tanıttıktan sonra pazara sunacaklarını açıkladı.

GM Türkiye’ye ilk Türk genel müdür

GENERAL Motors (GM) Avrupa Başkan Yardımcısı Jonathan Browning, GM Türkiye Genel Müdürü Peter Fahrni’nin Almanya’daki Opel merkezine Avrupa Perakende Ağı Geliştirme Direktörü olarak atanmasının ardından, GM Türkiye’de ilk defa bir Türk genel müdür olarak Özcan Keklik’in atandığını açıkladı. Fahrni, Türkiye’de dört yıldır genel müdür olarak görev yapıyodu. Özcan Keklik, 1991 yılından beri General Motors’ta çeşitli Satış, Pazarlama ve Satış görevlerinde bulundu. Keklik, GM’in zaman içinde yaptığı yatırımların Türkiye’ye verdiği önemi gösterdiğine değinerek, bir Türk yönetici olarak GM’de bu göreve gelmiş olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Astra Sedan dünyada ilk kez İstanbul’da sahneye çıkacak

JONATHAN Browning, Türkiye pazarına uygun ürünler de geliştireceklerini bildirerek, gelecek yılki Moto Show’da, 2007 yılının ikinci yarısında yeni Astra Sedan’ın ilk defa İstanbul’da tanıtılacağını aktardı. Browning, şöyle devam etti: "Bu ürün, bugüne kadar Türkiye’de belirlediğimiz stratejiyi gösteriyor. Astra Sedan, teknolojiyi ve diğer altyapıyı Türkiye pazarına getirecek ve iyi performans gösterecek. Polonya’da üretilmesine karar verilen araç, GM’nin Türkiye’deki büyümesinde büyük fırsat yaratacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!