DYH, rehber için İtalyan devi SEAT ile ön protokol imzaladı

Güncelleme Tarihi:

DYH, rehber için İtalyan devi SEAT ile ön protokol imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2006 00:00

Doğan Yayın Holding (DYH) ile İtalyan SEAT Pagine Gialle S.pA. Türkiye’de ortaklaşa telefon ve iş rehberleri faaliyet alanında işbirliği yapmak üzere ön protokol imzaladı. SEAT Group "sesli-basılı-çevrimiçi" platformlarda telefon ve iş rehberi alanında faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük şirketlerinden biri olarak gösteriliyor.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU: İki gruptan dün yapılan ortak yazılı açıklamada, "Gelişmekte olan ülkeler içinde en dinamik ülkelerden biri olan Türkiye’nin ulaştığı ekonomik ölçek de dikkate alınarak, Türkiye’deki telefon ve iş rehberi sektöründeki fırsatları araştırmak ve değerlendirmek üzere ortak bir çalışma grubu oluşturulacaktır. Pazarın değerlendirilmesi ve iş planlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yılın dördüncü çeyreği içerisinde tamamlanacak olup, iş planları üzerinde anlaşma sağlandığı takdirde yıl sonuna kadar ortaklık gerçekleştirilecektir" denildi.

DAĞINIK YAPI: Basılı, sesli ve çevrimiçi platformlardan oluşan telefon rehberi pazarının, Türkiye’de kıta Avrupa’sına kıyasla oldukça küçük, telefon ve iş rehberi sektörünün de bugüne kadar çok sayıda küçük ölçekli şirketin faaliyet gösterdiği dağınık bir yapıda olduğu belirtilen açıklamada şöyle devam edildi: "DYH mevcut iş modelini (Altın Sayfalar) yeniden gözden geçirmek suretiyle genişletmek istemektedir. SEAT, İtalya, İngiltere, Almanya ve Fransa’daki telefon rehberi pazarında, basılı, sesli ve çevrimiçi platformlar aracılığı ile kitlelerden bireylere kadar hizmet sağlama konusunda önemli bir tecrübeye sahiptir."

HIZLI DEĞİŞİM: DYH İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ "Telefon ve iş rehberleri sektörü dünyada son yıllarda hızlı bir değişim geçirdi ve geçiriyor. Türkiye’deki pazar dinamikleri de, tüketici ihtiyaçları, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ihtiyaçları ve uygulama platformlarındaki hızlı değişimlerden etkilenecektir. Bu noktada, Avrupa’da konu ile ilgili 80 yıla yakın süredir faaliyet gösteren ve bu süre zarfında birçok trend değişikliklerini yaşamış önde gelen şirketlerinden biri ile işbirliği yapmak üzere çalışmalara başlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

SEAT: Bizim için çok önemli bir adım

SEAT CEO’su Luca Majocchi, DYH ile imzalanan ön protokolle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu adım SEAT’ın uluslararası genişleme stratejisiyle tutarlı ve halihazırda İngiltere, Almanya Fransa ve İspanya’daki uluslararası faaliyetlerine paralel önemli bir adımdır. Yerel pazar bilgi, birikim ve tecrübesini katacak, Türkiye’nin önde gelen medya ve internet şirketi ile güçlerimizi birleştirmekten memnunuz. Bunun yanısıra, istikrarlı GSYİH büyüme hızına sahip, internet ve mobil penetrasyonu hızla artan, 73 milyon nüfusun birkaç büyük şehirde yoğunlaştığı bir ülkenin, çoklu rehber platformuna yönelik sunduğu fırsatlarının yüksek olduğuna inanıyoruz" dedi.

3 milyar Euro’luk ’rehber’ devi

İTALYA merkezli SEAT, sarı ve beyaz sayfalar (telefon ve iş rehberleri) alanında faaliyet gösteriyor. İtalya dışında, İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya’da da faaliyetleri bulunan şirketin 2005 yılı itibariyle 1.4 milyar Euro cirosu ve 132 milyon Euro net kárı oluştu. Şirketin, piyasa değeri 3 milyar Euro seviyelerinde.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!