Benzin zammı isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Benzin zammı isyan ettirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 12:46

Benzine yapılan son zam vatandaşın sabrını taşırdı. "Benzin 3 YTL'yi geçti, rekor kırdı"' haberine yorum yazan hurriyet.com.tr okurları öfkelerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Zam haberine gelen okur tepkilerinden bazıları şöyle:

Deniz Mavi

Dalga bahane zam şahane. Sanki kur iyiyken zam yoktu? İlk defa yapılıyor sanki. Ama bu millet 2005 model arabalarla geziyor. Demek ki zenginiz arkadaşlar.

Ä°mpeatrix

Anlaşılan enflasyon hedefi sadece maaşlarda tutturulacak.

Ahmet Taşkın

Benzine ve akaryakıta her gün zam yapılıyor. Son üç ayda ABD doları 1.300'lerden 1.770'lere fırladı. Türk Lirası %30 devalüasyona uğradı. Sorsanız ekonomi iyiye gidiyor derler.

Cengiz Aka

Hala ne bağırıyoruz ki? Sesimizi duyan yok. 2 ay önce işinden atılan bir tanıdığım, bu hükümet 'ekonomiyi çok iyi düzeltti' diye ahkam kesiyor. Aziz Nesin haklıymışsın galiba, özür diliyorum.

Mustafa Payalan

Keşke litresi 100 YTL olsa bizim insanımıza müstehaktır.

Haberin Devamı

Murat Özkılıç

Türkmenistan'da 1 depo benzini 2 dolara dolduruyorsun fakat bu ülkede yaklaşık 100 dolara doluyor. Hükümetin tek geçim kaynağı bu galiba. Artık yeter demek lazım çünkü gelecegimiz göz göre göre çalınıyor. Bence petrol bakanlığı kurulmalı ve halkın seçimi ile kontrol edilmeli. Artık canımızdan olduk. Bir yere gitmeye korkar olduk hayatı çile haline getirdiler yazık bu vatandaşa yazık bu cennet vatana.

Hamza Cikit

ArkadaÅŸlar gerçekten dünyanın en pahalı benzini Türkiye'de. Devlet her zaman iÅŸin kolayına kaçıp zamları makineli tüfek gibi sıralıyor. Nasıl olsa bu vatandaÅŸdan bir ses çıkmıyor. Vurun abalıya hesabı. Biraz ses çıkarsan coplatıyor medyada saÄŸ olsun hemen terörist veya provokatör damgasını yapıştıryor. Burada yazmakla bir ÅŸey deÄŸiÅŸmez protesto etmek lazım.Â

Tamer TaÅŸdelen

Biz böyle tepkisiz yaÅŸamaya devam edecek olursak 3 deÄŸil 5 YTL de olur. Bu gayet normal.Â

SavaÅŸ Kiret

Son yılların en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde beynimiz zaten hoşafa dönmüş vaziyette. AKEPE HÜKÜMETİ de bunu fırsat bilip yapıyor. Geçmiş dönem hükümetleri de GS'nin Avrupa başarılarından faydalanıp halkımız sevinç içindeyken çaktırmadan gecesinde zammı yapıyordu.

Ömer Tuğlacı

Benzini 5 YTL yapsınlar. 3 sene sabit kalsın. Her gün zam haberi okumaktan bıktım. Araba aldım bedelin yarısı vergi, benzin aldım bedelin 3'te 2'si vergi. Bu memlekette çalışıp doğru insan olmanın tek ödülü yüksek vergiler. Cebime giren vergilendirilmiş maaşın % 40'ını yine dolaylı yoldan vergiye veriyorum. Artık birileri de vatandaşı düşünmeli.

Haberin Devamı

Halil Aydın

Ekonominin dümenindeki ekonomi bilmez yöneticilerin her zamanki gibi kolay yolu seçme tercihi zam olarak geldi. Benzin 3 YTL değil 13 YTL de olsa bu millet bunu kullanır. Yönetici(!)lerde bunu bildiği için bir problem yok. Koyun zammı, yer bu millet.  

Asım Eray Taylan

Artık araba kullanmaya korkar olduk. Yazık bu millete.

Harun Harun

Kime duyuracağız sesimizi? Kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz. Bu yazıları okuyan bir allahın yetkili bakanı var mı?

Nusret Önel

Yazıklar olsun. Benzine zam demek bütün ürünlere zam demek bu ülkede.

Serkan AlibaÅŸoÄŸlu

Hadi Japonlar yapın artık şu benzinle çalışmayan arabaları. Sürün piyasaya da şu millet bi rahatlasın.

A B

Haberin Devamı

Son devalüasyonda hükümetten şöyle bir açıklama gelmişti: Kimse dolar arttı diye zam fırsatçılığı yapmasın."  Petrol fiyatı dünyada 3 aydır sabit, bizde 10 kere zam geldi.

Tunay EÄŸin

Bu haberin yorumluk bir yanı kaldı mı?


  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!