Aren: Artık özelleştirmeye karşı çıkmanın ilericilikle ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

Aren: Artık özelleştirmeye karşı çıkmanın ilericilikle ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 00:00

Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili, eski Sosyalist Birlik Partisi (SBP) Genel Başkanı Prof. Dr. Sadun Aren, sosyalist kesime egemen olan zihniyet dolayısıyla, "hain" damgası yememek için görüşlerini açıklamaktan çekindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Aren, hatıralarını anlattığı "Puslu Camın Arkasında" adlı kitapta, "Şimdiye kadar söylediklerimizin birçoğu geçerliğini yitirdi. Fakat şaşkınlık içinde olduğu için kimse bir şey söylemek istemiyor. (...) Ben bazı yerlerde cok sevdiğim eski dostlarımla konuşurken adeta korkuyorum. Örneğin ben özelleştirmeye karşı çıkmayı gerekli bulmuyorum" dedi. Prof. Aren, özelleştirme gibi konularda görüş belirtmekten korktuğunu şu sözlerle ifade etti: "Bugünkü koşullarda özelleştirmeye karşı çıkmanın ilericilikle hiçbir alakası yoktur. Ama bugün fiiliyatta benim birçok eski arkadaşım, ilerici arkadaşım buna karşı çıkıyorlar ve bunu ilericilik adına yapıyorlar (...) Halbuki ben bilhassa bunu yapmak, eski yolun yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Bunu bir görev sayıyorum."

KÜRESELLEŞME OLUMLU:

Haberin Devamı

Prof. Sadun Aren, sosyalist kesimin karşı çıktığı "küreselleşme"den yana olduğunu da belirterek, "Globalleşmeye bağlı olan her şey insanlığın kazanımıdır" dedi. Prof. Aren şöyle devam etti: "Küreselleşmeyi olumlu bir aşama olarak görüyorum. Çünkü sosyalizmin barışçılığı, sömürünün ortadan kaldırılışı olursa global çapta olur. Dünyanın başka yerinde vahşet varken, siz kendi ülkenizde sosyalizm yapamazsınız. Onun için bu tür sosyalizmin bir ön gereği de globalleşmedir. Globalleşmeye bağlı oolan her şey insanlığın kazanımıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!