45 vilayetin çatıları fotoğraflandı kalitesi ‘kötü’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

45 vilayetin çatıları fotoğraflandı kalitesi ‘kötü’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

Türkiye’de çatı kaplama ve su yalıtım sistemleri üreten Onduline Avrasya, kültür hizmeti olarak Türkiye’nin çatılarını kitaplaştırdı. Fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aygün, 45 il ve bu illere bağlı 68 ilçe ve köyde, çatıların fotoğraflarını çekti ve bu fotoğraflar, “Türkiye’nin Çatıları” adıyla fotoğraf kitabı olarak yayınlandı.

Türkiye’nin çatı envanteri

Edirne’den Kars’a tüm Anadolu’da 7 bin 500 km yol katedilerek hayata geçirilen proje için 6 aylık bir çalışma yürütüldü. Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, “Faaliyet alanımıza paralel olarak, büyük emek verilerek gerçekleştirilen fotograf kitabı ile kültürel mirasa önemli bir katkı yaptığımızı düşünüyoruz. Bir bakıma Türkiye’nin güncel çatı envanteri ortaya çıkmış oldu. Teknik ve estetik açıdan bakarsak ne yazık ki çatılarımız pek iyu durumda değil. Bu da hepimiz için önemli bir veri” dedi. Karahan, Eruzurm’un çatılarıyla İzmir’in çatılarının iklimsel koşullar gereği farklı olması gerektiğini belirterek, “Ne yazık ki çarpık yapılaşma nedeniyle bütün kentlerimizin yapı stoku da birbirine benzemiş” diye konuştu.

Onduline Avrasya Satış ve Pazarlama Müdürü Mimar Osman Nuri Özpay da Türkiye’de yılda 100 milyon metrekarenin üzerinde çatı kaplama malzemesi kullanıldığını söyledi ve “Bu da sadece kaplama malzemesi olarak 1.5, toplam çatı olarak 3 milyar Euro’luk bir pazar olduğu anlamına geliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!