Anadolubank: Yabancıya kapalıyız Hollanda’da banka kuracağız

Güncelleme Tarihi:

Anadolubank: Yabancıya kapalıyız Hollanda’da banka kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

HABAŞ Grubu’nun finans sektöründeki ayağı Anadolubank, Hollanda’da banka kuruyor. Kendilerini ziyaret eden misafirlere ikramda kusur etmediklerini, ancak ortaklık peşinde olan yabancı sermayeye kapılarının kapalı olduğunu belirten Anadolubank’ın Genel Müdürü Pulat Akçin, grup olarak Hollanda’da yeni bir banka kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

Akçin, Anadolubank’ın 2005 yılını iyi geçirdiğini, 38 milyon 68 bin YTL net kár elde ettiklerini vurguladı.

YABANCI ORTAKLIĞA BAKIŞ:

Akçin, yabancı ortaklığa bakış açıları ile ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye’de bankalar istikrara inandıkları için şubeleşme ve hizmet yaygınlığı başladı. Tabii bunu gören sadece biz değiliz, dışarıdakiler de görüyor. Gelip bizi ziyaret ediyor. Biz defalarca belirttik, yabancı ortaklıkla ilgili herhangi bir projemiz yok. Biz Anadolu Bankası’yız, ziyaret edenler oluyor. Anadolu Bankası olduğumuz için Anadolu geleneğidir, misafirlerimize çay, kahve sunma geleneğimiz vardır. Sunarız, görüşürüz, konuşuruz. Geleneklerimize ihanet etmeyiz. Bizim yabancı sermaye ile ilişkimiz budur. Bundan öteye, kendi sermayemizle kendi imkanımızla büyüme yolunu seçmiş bir bankayız. Bunu da başarabileceğimize inanıyoruz."

AMSTERDAM’DA BANKA:

Halka açılmayı şu anda düşünmediklerini belirten Pulat Akçin, toplantıda sorular üzerine, Hollanda’da ayrı bir banka kurmaya hazırlandıklarını da açıkladı. Akçin, bu konuda şunları söyledi: "Yabancı ortaklık veya işbirliğine ilişkin en küçük bir yaklaşımı bile tartışmıyoruz. Ancak Avrupa’da Hollanda’da yeni bir banka kurmak için çalışıyoruz. Yaklaşık bir yıldır süren bu çalışmaların da sonunda geldik. Önümüzdeki ilgili mercilere günlerde müracaat edeceğiz. Hollanda’yı ticari bir merkez olması nedeniyle seçtik. Türk nüfusu da az sayılmaz. Hollanda’da belli bir know-how ve çevre var. Orada fon toplayacağız. Ayrıca Habaş Grubu’nun bu ülkeyle demir çelik dahil ticari ilişkilerinin de gözardı edilmemesi gerekiyor."

Wondercard’ın puanıyla kart borcu silinecek

ANADOLUBANK, "Wondercard" adıyla yeni bir kredi kartı çıkardı. Anadolubank Kredi Kartları ve Elektronik Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Taşlıca Özkardeş, Wondercard’ın sürprizleri seven bir kart olacağını, en önemli özelliğinin de kazanılan puanları borçtan silmek ve Milli Piyango İdaresi işbirliğiyle üç ayda bir çekiliş kampanyası düzenlemek olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!