43 milyarlık tasarrufun reçetesi kart

Güncelleme Tarihi:

43 milyarlık tasarrufun reçetesi kart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 20:48

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, nakitin maliyetli olduğunu dile getirerek “Tüm ödemeler 3 yıl boyunca elektronik ödeme üzerinden yapılırsa Türkiye 43 milyar TL tasarruf eder” diye konuştu.

Haberin Devamı

Basın toplantısı düzenleyen Çağlayan, Türkiye’nin hem kart sayısında hem de kredi kartı cirosunda Avrupa’da ikinci sırada yer aldığını söyleyerek Türkiye’de her 100 TL’nin 40 TL’sinin kartla harcandığına dikkat çekti. Bu yılın ilk 9 ayında Türkiye’deki kart pazarı cirosunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 büyüdüğüne dikkat çeken Çağlayan, “Kartla yapılan harcamaların yüzde 20’si elektronik ortamda yapılıyor. Bu harcamaların yarısı da mobilden geliyor” diye konuştu.

ANKARA’DA TEMASSIZ ULAŞIM

Çağlayan, toplu taşıma alanında Türkiye’de 15 ilde ödeme çözümü sunduklarını kaydederek “16. ilimiz ise Ankara olacak. Aralık ayında Ankara’da tüm temassız Mastercard kartlar ve cep telefonları kullanılabilecek” dedi.

Çağlayan, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların tüketim harcamalarına nasıl yansıdığına ilişkin bir soruya ise “Kriz ortamlarında insanların tüketim alışkanlıkları değişiyor. Ama kart kullanımları devam ediyor. Özellikle banka kartlarının kullanımı artıyor. Çünkü, insanlar tasarruf yapmak istiyor, fazla açılmak istemiyor” diye cevap verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!