400 milyon liralık hacim ile 45 ilde 700 salona ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

400 milyon liralık hacim ile 45 ilde 700 salona ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 00:00

Mars Entertainment Group’a ait sinema salonları, Garanti Bankası’nın kredi kartı olan Bonus’la sponsorluğunun bitmesinin ardından ‘Cinebonus’ta tabela değişikliğine gitti.

Haberin Devamı

AFM’leri de bünyesine katan Mars Entertainment Group, İş Bankası’nın kredi kartı Maximum ile yeni bir anlaşma imzaladı. 5 yıl sürecek sponsorluk anlaşmasıyla sinemalar Cinemaximum olarak değiştirildi. İş Bankası ile Mars Entertainment Group arasında büyük bir iş hacmi yaratılacağını söyleyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, “Bu ortaklık sadece sponsorluğu kapsamıyor. Kredi, maaş ödemesi, yeni teknolojiler ve leasing gibi konular da var. 5 yılda 400 milyon liralık iş hacmi oluşturacağız” dedi.
Sinemaya yatırım
Yalçın Sezen şunları söyledi: “Özel gösterim, ön gösterim, gala, hediye biletler ile müşterilerimize çeşitli etkinlikler kapsamında sinemayı daha keyifli hale getireceğiz. Sinema salonu talebinin karşılanabilmesi için yeni yatırımlara ihtiyaç duyuluyor. İşbirliğimiz; içerdiği kredi, bankacılık işlemleri, sponsorluk, yatırım projeleri ve sigorta anlaşmaları itibariyle, yaratılacak katma değerli istihdamın gelişimine büyük katkı sağlayacak.”
700 sinema salonu
İş Bankası ile yapılan anlaşmayı değerlendiren Mars Entertainment Group CEO’su Muzaffer Yıldırım ise 21 ilde 49 lokasyonda 440 adet sinema salonuyla faaliyet gösterdiklerini belirterek, “İş Bankası’ndan aldığımız destekle birlikte 45 ile ulaşmayı hedefledik. Salon sayımızı da 700’e çıkartacağız. Sektörde 2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu rakam da 3 bin 500’e ulaşacak” diye konuştu. Sinemaya yapacakları yatırımın daha çok Anadolu şehirlerine olacağını anlatan Yıldırım, “Türkiye’de sinema salonları alışveriş merkezleriyle gelişiyor. Anadolu’da önemli bir potansiyel bulunuyor. Öncelikli hedefimiz üniversite olan şehirlere gitmek. Malatya, Sivas, Şanlıurfa ve Gaziantep yeni yatırımlar için çok cazip. Bu illerde büyümeyi hedefliyoruz. Anadolu insanı sinemaya gitmeyi çok seviyor.”

Haberin Devamı

Sinemada gişe geliri artıyor

SON yıllarda sinemaya önemli bir yatırım yaptıklarını söyleyen Mars Entertainment Group CEO’su Muzaffer Yıldırım, şu bilgileri verdi: “2011 yılında sinema salonlarında 40 milyon adet bilet kesildi. Bu yıl sonunda 48 milyona ulaşması bekleniyor. Bu rakam 3 yıl sonra ise 60 milyonu yakalayacak. Sektörde büyük bir fırsat var. Sürekli yatırım yapmanız gerekiyor. Biz de bu konuda önümüzdeki fırsatları değerlendiriyoruz. Sektörün hasılatı ise 2011 yılında 400 milyon lirayı geçti. Bu rakam 2005 yılında 184 milyon liraydı. Hızlı büyüyen bir sektörde faaliyet gösteriyoruz.”

Haberin Devamı

İzleyici sayısı Avrupa’dan az

TÜRKİYE’de bilet fiyatlarının iller bazında farklılık gösterdiğini anlatan Mars Entertainment Group CEO’su Muzaffer Yıldırım, şöyle konuştu: “Ortalama bilet fiyatları Türkiye’de 6.5 doların altında. Çünkü İstanbul’da 15 liraya izlediğiniz filmi Anadolu’da 7 liraya seyretmeniz mümkün. Bu gelirle ilgili bir durum. Amerika’da ortalama bilet fiyatı 9 dolar. Bu rakam Avrupa’da 7 Euro. Türkiye’de sinema salonlarına ve filmlere yatırım arttıkça bilet fiyatları da değişiyor. İzleyici sayısı ise hâlâ Avrupa’nın çok altında. Yerli film sayısı arttıkça bu rakamda yukarıya çıkacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!