40 günde rekor

Güncelleme Tarihi:

40 günde rekor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 19:46

Microsoft’un 1 yaşını dolduran işletim sistemi Windows 10 kullanıcı sayısında önceki sürümleri geçti. Microsoft Windows ve Cihazlar Grup Direktörü Kadir Şener, Windows 7 ve 8’in aylar sonunda geldiği noktaya Windows 10’un 40 günde ulaştığını anlattı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yıl 29 Temmuz’da kullanıcılara sunulan Microsoft’un işletim sistemi Windows 10 ilk yaşını doldurdu. Microsoft’un baştan aşağıya kadar yepyeni bir anlayışla geliştirdiği bu işletim sistemi, aynı zamanda rekor da kırdı. Bu rekorda kullanıcılara en hızlı ulaşan işletim sistemi olması. Windows 10’un hem dünyada hem Türkiye’de en hızlı kullanıcılara ulaşan işletim sistemi olduğunu ifade eden Microsoft Windows ve Cihazlar Grup Direktörü Kadir Şener, “Hem dünyada hem de Türkiye’de yeni işletim sisteminden çok memnunuz. Dünyada şu anda 350 milyon kişi Windows 10’u kullanıyor. Türkiye’de ise kullanıcılara hızla ulaşması bakımından en iyi rakamlara imza attık. Windows 8’in 19 ayda ve Windows 7’nin ise 12 ayda geldiği yere Windows 10, 40 günde geldi. Çok daha hızlı yol aldı. Şu anda en çok kullanılan işletim sistemi durumunda” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK 5’TE YER ALIYOR

Windows 10’un kullanıcı sayısı bakımından hızla büyümesinin sebeplerinin başında test eden kişi sayısının artması olduğunu belirten Şener, “Windows 7’yi Türkiye’de 28 kişilik test eden kullanıcı vardı. Bu bakımdan dünyada ikinci sıradaydık. Ancak Windows 10’da bu mantığı tamamen değiştirdik. Yeni işletim sistemimiz Türkiye’de şu anda 50 bin test kullanıcısı tarafından deneniyor ve bu kullanıcılar tarafından gelen geri bildirimlerle geliştirilmeye devam ediyor. Dünyadaki test kullanıcı sayımız ise milyon kişi civarında. Bu yüzden de Windows 10 kullanıcılara çok hazır şekilde sunuldu” dedi. 

AMAÇ PAZARI HAREKETLENDİRMEK

WINDOWS 10 ürün grubunun bilgisayar pazarını yeniden hareketlendirme hedefi olduğunu belirten Şener, “Üretkenlikten daha çok sosyal ağlar ve eğlence önde olduğu için akıllı telefon pazarı hızla büyüdü. Ancak bu tablo için bir b planımız var. Oyun, kalem kullanımı ve kurumsal güvenlik tarafında çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kurumsal güvenliğin önümüzdeki günlerde şirketler için öne çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

İLK YILA ÖZEL GÜNCELLEME

2 Ağustos’ta yeni bir güncelleme sunuldu. Güncellemede tasarım ve çizim yapanlar için ‘Windows Ink’ özelliği var. Bu özellik, kullanıcıların dokunmatik ekran üzerinde elektronik bir kalem yardımı ile çizim yapabilmesini sağlıyor. İnternet tarayıcısı (browser) Microsoft Edge eklentileri ile şarj ömrü uzatılırken, sesli asistan ‘Cortana’ da e-posta uygulaması ‘Outlook’ ile uyumlu yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!